Søk i matvaretabellen:

Østers, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
10% 420c
Vann
(water (moisture))
80g 316
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
250kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
59kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,4g 316
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,50g 316
C12:0
(fatty acids)
0,0020g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,077g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,50g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,10g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,46g 316
C16:1 sum
(fatty acids)
0,080g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,26g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,99g 316
C18:2n-6
(fatty acids)
0,064g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,13g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0045g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0045g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,017g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,017g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,27g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,016g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,21g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,65g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,086g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
50mg 460b
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 316
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
9,3g 316
Salt
(salt)
0,28g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
38RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
38µg 316
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
3,1µg 312
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,1alfa-TE 316
Tiamin
(thiamin)
0,20mg 312
Riboflavin
(riboflavin)
0,20mg 312
Niacin
(niacin, preformed)
2,0mg 312
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 312
Folat
(folate, total)
10µg 460b
Vitamin B12
(vitamin B12)
14µg 312
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 400e
Kalsium
(calcium)
22mg 312
Jern
(iron, total)
3,1mg 312
Natrium
(sodium)
110mg 312
Kalium
(potassium)
270mg 312
Magnesium
(magnesium)
19mg 312
Sink
(zinc)
42mg 312
Selen
(selenium)
60µg 312
Kopper
(copper)
0,90mg 312
Fosfor
(phosphorus)
160mg 312
Jod
(iodine)
85µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1224
Oyster
C0173
Whole animal or most parts used
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
316
Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt. Analysedata for norsk laks 1997-1999 og for skalldyr 1991. Interne notater.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400e
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: