Reker, kokt
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
33% | 303 |
Vann (water (moisture)) |
68g | 312 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
430kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
100kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,80g | 312 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,11g | 312 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C14:0 (fatty acids) |
0,0091g | 321d |
C16:0 (fatty acids) |
0,083g | 321d |
C18:0 (fatty acids) |
0,014g | 321d |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,22g | 312 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,025g | 321d |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,090g | 321d |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,21g | 312 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0064g | 321d |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0018g | 321d |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0018g | 321d |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,016g | 321d |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,098g | 321d |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0055g | 321d |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,082g | 321d |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,19g | 73e |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,024g | 74e |
Kolesterol (cholesterol) |
150mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 60a |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
23g | 312 |
Salt (salt) |
1,5g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
2,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
2,0µg | 312 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
3,5µg | 312 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
5,3alfa-TE | 312 |
Tiamin (thiamin) |
0,010mg | 400e |
Riboflavin (riboflavin) |
0,070mg | 312 |
Niacin (niacin, preformed) |
2,3mg | 312 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,10mg | 312 |
Folat (folate, total) |
3,5µg | 400e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
4,6µg | 312 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
61mg | 312 |
Jern (iron, total) |
0,11mg | 20 |
Natrium (sodium) |
600mg | 312 |
Kalium (potassium) |
240mg | 312 |
Magnesium (magnesium) |
43mg | 312 |
Sink (zinc) |
1,0mg | 312 |
Selen (selenium) |
30µg | 314 |
Kopper (copper) |
0,60mg | 312 |
Fosfor (phosphorus) |
150mg | 312 |
Jod (iodine) |
35µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0802
- Fish or related organism (EUROFIR)
- B1970
- Northern shrimp
- C0125
- Skeletal meat part, without bone or shell
- E0150
- Whole, natural shape
- F0014
- Fully heat-treated
- G0014
- Boiled
- H0001
- Treatment applied not known
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0053
- Mollusk shell, food contact surface
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73e
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 74e
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 303
- Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
- 312
- Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
- 314
- Lie Ø, Lied E, Maage A, Njaa L and Sandnes K. Nutrient content in fish and shellfish. Fiskeridirektoratets Skrifter Serie Ernæring 6(2):83-105, 1994.
- 321d
- NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall