Søk i matvaretabellen:

Krabbe, kokt

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
40% 303
Vann
(water (moisture))
72g 312
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
460kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
110kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,8g 312
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,31g 312
C12:0
(fatty acids)
0,0g 321d
C14:0
(fatty acids)
0,019g 321d
C16:0
(fatty acids)
0,12g 321d
C18:0
(fatty acids)
0,035g 321d
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,21g 312
C16:1 sum
(fatty acids)
0,085g 321d
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,18g 321d
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,52g 312
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0082g 321d
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0090g 321d
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0023g 321d
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0013g 321d
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0052g 321d
C20:4n-6
(fatty acids)
0,039g 321d
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,15g 321d
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,014g 321d
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,11g 321d
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,31g 73e
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,060g 74e
Kolesterol
(cholesterol)
140mg 312
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 312
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
23g 312
Salt
(salt)
1,4g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
4,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
4,0µg 312
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 312
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
4,7alfa-TE 450c
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 312
Riboflavin
(riboflavin)
0,40mg 312
Niacin
(niacin, preformed)
1,7mg 312
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 312
Folat
(folate, total)
13µg 450c
Vitamin B12
(vitamin B12)
14µg 312
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
550mg 312
Jern
(iron, total)
1,8mg 312
Natrium
(sodium)
550mg 312
Kalium
(potassium)
240mg 312
Magnesium
(magnesium)
63mg 312
Sink
(zinc)
6,5mg 312
Selen
(selenium)
200µg 312
Kopper
(copper)
1,6mg 312
Fosfor
(phosphorus)
450mg 312
Jod
(iodine)
180µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1335
Crab
C0125
Skeletal meat part, without bone or shell
E0150
Whole, natural shape
F0014
Fully heat-treated
G0014
Boiled
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0053
Mollusk shell, food contact surface
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
303
Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.

Søk i matvaretabellen: