Krabbe, kokt
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
40% | 303 |
| Vann (water (moisture)) |
72g | 312 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
460kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
1,8g | 312 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,31g | 312 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 321d |
| C14:0 (fatty acids) |
0,019g | 321d |
| C16:0 (fatty acids) |
0,12g | 321d |
| C18:0 (fatty acids) |
0,035g | 321d |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,21g | 312 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,085g | 321d |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,18g | 321d |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,52g | 312 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0082g | 321d |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0090g | 321d |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0023g | 321d |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0013g | 321d |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0052g | 321d |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,039g | 321d |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,15g | 321d |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,014g | 321d |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,11g | 321d |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,31g | 73e |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,060g | 74e |
| Kolesterol (cholesterol) |
140mg | 312 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 312 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
23g | 312 |
| Salt (salt) |
1,4g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
4,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
4,0µg | 312 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 312 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
4,7alfa-TE | 450c |
| Tiamin (thiamin) |
0,050mg | 312 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,40mg | 312 |
| Niacin (niacin, preformed) |
1,7mg | 312 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,20mg | 312 |
| Folat (folate, total) |
13µg | 450c |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
14µg | 312 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
550mg | 312 |
| Jern (iron, total) |
1,8mg | 312 |
| Natrium (sodium) |
550mg | 312 |
| Kalium (potassium) |
240mg | 312 |
| Magnesium (magnesium) |
63mg | 312 |
| Sink (zinc) |
6,5mg | 312 |
| Selen (selenium) |
200µg | 312 |
| Kopper (copper) |
1,6mg | 312 |
| Fosfor (phosphorus) |
450mg | 312 |
| Jod (iodine) |
180µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0802
- Fish or related organism (EUROFIR)
- B1335
- Crab
- C0125
- Skeletal meat part, without bone or shell
- E0150
- Whole, natural shape
- F0014
- Fully heat-treated
- G0014
- Boiled
- H0001
- Treatment applied not known
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0053
- Mollusk shell, food contact surface
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73e
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 74e
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 303
- Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
- 312
- Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
- 321d
- NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.