Søk i matvaretabellen:

Blåskjell, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Skalldyr, fiskeinnmat

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
51% 420c
Vann
(water (moisture))
85g 316
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
230kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
54kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,4g 316
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,29g 316
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,029g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,20g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,029g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,27g 316
C16:1 sum
(fatty acids)
0,11g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,14g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,58g 316
C18:2n-6
(fatty acids)
0,058g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,029g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0058g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,012g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,24g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,012g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,16g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,50g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,087g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
38mg 420c
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 316
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
10g 316
Salt
(salt)
1,5g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
14RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
14µg 316
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 60a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,84alfa-TE 316
Tiamin
(thiamin)
0,0mg 420c
Riboflavin
(riboflavin)
0,27mg 316
Niacin
(niacin, preformed)
1,2mg 316
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,096mg 420c
Folat
(folate, total)
42µg 420c
Vitamin B12
(vitamin B12)
25µg 316
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 60a
Kalsium
(calcium)
30mg 420c
Jern
(iron, total)
7,7mg 420c
Natrium
(sodium)
580mg 420c
Kalium
(potassium)
150mg 420c
Magnesium
(magnesium)
39mg 420c
Sink
(zinc)
3,4mg 420c
Selen
(selenium)
46µg 420c
Kopper
(copper)
0,22mg 420c
Fosfor
(phosphorus)
150mg 420c
Jod
(iodine)
270µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B2875
Blue mussel
C0173
Whole animal or most parts used
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0053
Mollusk shell, food contact surface
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
316
Fiskeridirektoratets ernæringsinstitutt. Analysedata for norsk laks 1997-1999 og for skalldyr 1991. Interne notater.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: