Ørret, sjøørret, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
55% | 303 |
Vann (water (moisture)) |
75g | 301 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
460kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
3,3g | 301 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,53g | 70 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
C14:0 (fatty acids) |
0,11g | 216 |
C16:0 (fatty acids) |
0,32g | 216 |
C18:0 (fatty acids) |
0,060g | 216 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,86g | 70 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,12g | 216 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,45g | 216 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,89g | 70 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,11g | 216 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,035g | 216 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0046g | 216 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,028g | 216 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,016g | 216 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,16g | 216 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,056g | 216 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,30g | 216 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,63g | 73b |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,14g | 74b |
Kolesterol (cholesterol) |
50mg | 400a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
20g | 301 |
Salt (salt) |
0,13g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
12RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
12µg | 420a |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
9,0µg | 400a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,65alfa-TE | 420a |
Tiamin (thiamin) |
0,10mg | 301 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,21mg | 301 |
Niacin (niacin, preformed) |
5,2mg | 301 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,54mg | 420a |
Folat (folate, total) |
9,0µg | 20 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
5,0µg | 420a |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
20mg | 301 |
Jern (iron, total) |
1,2mg | 301 |
Natrium (sodium) |
53mg | 420a |
Kalium (potassium) |
410mg | 420a |
Magnesium (magnesium) |
30mg | 420a |
Sink (zinc) |
0,44mg | 420a |
Selen (selenium) |
19µg | 420a |
Kopper (copper) |
0,040mg | 420a |
Fosfor (phosphorus) |
290mg | 301 |
Jod (iodine) |
20µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0802
- Fish or related organism (EUROFIR)
- B1479
- Brown trout
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0153
- Wild or gathered
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 70
- Beregnet ut fra spesifikk faktor for fettsyrer i totalfett.
- 73b
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 74b
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 216
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 301
- Taarland T, Mathiesen E, Øvsthus Ø og Brækkan OR. Næringsverdi og vitaminer i norsk fisk og fiskevarer. Vitaminlaboratoriet, Fiskeridirektoratets Kjemisk-Tekniske Forskningsinstitutt. Særtrykk av Tidsskrift for hermetikkindustri. Nr 11:405-412, 1958.
- 303
- Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400a
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp