Søk i matvaretabellen:

Uer, lettsaltet, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
45% 40
Vann
(water (moisture))
79g 30
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
390kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
94kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,8g 30
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,53g 30
C12:0
(fatty acids)
0,0g 136
C14:0
(fatty acids)
0,048g 136
C16:0
(fatty acids)
0,39g 136
C18:0
(fatty acids)
0,065g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,2g 30
C16:1 sum
(fatty acids)
0,090g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,45g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,66g 30
C18:2n-6
(fatty acids)
0,040g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,020g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,026g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,064g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,19g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,053g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,44g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,76g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,11g 135
Kolesterol
(cholesterol)
43mg 30
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
17g 30
Salt
(salt)
1,7g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
3,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
3,0µg 30
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 30
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 30
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,4alfa-TE 30
Tiamin
(thiamin)
0,10mg 30
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 30
Niacin
(niacin, preformed)
2,0mg 30
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 30
Folat
(folate, total)
5,0µg 30
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,0µg 30
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
21mg 30
Jern
(iron, total)
0,20mg 30
Natrium
(sodium)
690mg 100
Kalium
(potassium)
380mg 30
Magnesium
(magnesium)
26mg 30
Sink
(zinc)
0,30mg 30
Selen
(selenium)
50µg 30
Kopper
(copper)
0,10mg 30
Fosfor
(phosphorus)
190mg 30
Jod
(iodine)
21µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1153
Redfish or ocean perch
C0175
Skeletal meat part
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0173
Salted
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
40
Eldre data, ukjent kilde.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: