Søk i matvaretabellen:

Uer, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
90% 303
Vann
(water (moisture))
79g 312
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
390kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
94kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,8g 312
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,53g 312
C12:0
(fatty acids)
0,0g 321d
C14:0
(fatty acids)
0,097g 321d
C16:0
(fatty acids)
0,32g 321d
C18:0
(fatty acids)
0,069g 321d
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,2g 312
C16:1 sum
(fatty acids)
0,27g 321d
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,36g 321d
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,66g 312
C18:2n-6
(fatty acids)
0,018g 321d
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0075g 321d
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 321d
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 321d
C20:4n-3
(fatty acids)
0,019g 321d
C20:4n-6
(fatty acids)
0,047g 321d
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,31g 321d
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,10g 321d
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,25g 321d
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,76g 73e
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,079g 74e
Kolesterol
(cholesterol)
43mg 312
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
17g 312
Salt
(salt)
0,28g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
3,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
3,0µg 312
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 312
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,4alfa-TE 312
Tiamin
(thiamin)
0,10mg 312
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 312
Niacin
(niacin, preformed)
2,0mg 312
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 312
Folat
(folate, total)
5,0µg 460b
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,0µg 312
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
21mg 312
Jern
(iron, total)
0,20mg 312
Natrium
(sodium)
110mg 312
Kalium
(potassium)
380mg 312
Magnesium
(magnesium)
26mg 312
Sink
(zinc)
0,30mg 312
Selen
(selenium)
50µg 312
Kopper
(copper)
0,10mg 312
Fosfor
(phosphorus)
190mg 312
Jod
(iodine)
21µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1153
Redfish or ocean perch
C0175
Skeletal meat part
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
303
Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/

Søk i matvaretabellen: