Søk i matvaretabellen:

Tunfisk, makrellstørje, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
58% 20
Vann
(water (moisture))
74g 314
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
450kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
110kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,0g 314
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,25g 314
C12:0
(fatty acids)
0,0g 609
C14:0
(fatty acids)
0,012g 609
C16:0
(fatty acids)
0,17g 609
C18:0
(fatty acids)
0,074g 609
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,21g 314
C16:1 sum
(fatty acids)
0,025g 609
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,098g 609
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,41g 314
C18:2n-6
(fatty acids)
0,012g 609
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 609
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 609
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 609
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 609
C20:4n-6
(fatty acids)
0,025g 609
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,037g 609
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,012g 609
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,25g 609
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,30g 73k
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,062g 74k
Kolesterol
(cholesterol)
41mg 314
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 314
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
24g 314
Salt
(salt)
0,10g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
370RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
370µg 420c
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
1,6µg 314
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,2alfa-TE 420c
Tiamin
(thiamin)
0,16mg 314
Riboflavin
(riboflavin)
0,16mg 314
Niacin
(niacin, preformed)
9,1mg 314
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
1,0mg 420c
Folat
(folate, total)
15µg 420c
Vitamin B12
(vitamin B12)
4,8µg 314
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
11mg 314
Jern
(iron, total)
2,3mg 314
Natrium
(sodium)
40mg 314
Kalium
(potassium)
480mg 314
Magnesium
(magnesium)
39mg 314
Sink
(zinc)
0,60mg 314
Selen
(selenium)
200µg 314
Kopper
(copper)
0,10mg 314
Fosfor
(phosphorus)
270mg 314
Jod
(iodine)
17µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1269
Tuna
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73k
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2012/fish-shellfish-and-fish-products---analysis-of-nutrients-rapport-1-2012.pdf
74k
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 609: Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2012/fish-shellfish-and-fish-products---analysis-of-nutrients-rapport-1-2012.pdf
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
314
Lie Ø, Lied E, Maage A, Njaa L and Sandnes K. Nutrient content in fish and shellfish. Fiskeridirektoratets Skrifter Serie Ernæring 6(2):83-105, 1994.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
420c
Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
609
Öhrvik, V., von Malmborg, A., Mattisson, I., Wretling, S., Åstrand, C. Fish, shellfish and fish products - analysis of nutrients. [Rapport 1-2012]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2016. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2012/fish-shellfish-and-fish-products---analysis-of-nutrients-rapport-1-2012.pdf

Søk i matvaretabellen: