Søk i matvaretabellen:

Torsk, lettsaltet i skiver, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
80% 40
Vann
(water (moisture))
80g 20
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
320kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
75kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,30g 20
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,050g 71
C12:0
(fatty acids)
0,0g 216
C14:0
(fatty acids)
0,0017g 216
C16:0
(fatty acids)
0,017g 216
C18:0
(fatty acids)
0,0052g 216
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,040g 71
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0022g 216
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,011g 216
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,12g 71
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0035g 216
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 216
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 216
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 216
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 216
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0017g 216
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,017g 216
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0017g 216
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,031g 216
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,052g 73b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,0070g 74b
Kolesterol
(cholesterol)
58mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 20
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 20
Protein
(protein, total)
18g 20
Salt
(salt)
1,6g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
2,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
2,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
1,5µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,1alfa-TE 20
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 20
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 20
Niacin
(niacin, preformed)
2,0mg 20
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 20
Folat
(folate, total)
12µg 20
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
8,3mg 20
Jern
(iron, total)
0,10mg 20
Natrium
(sodium)
640mg 100
Kalium
(potassium)
340mg 40
Magnesium
(magnesium)
29mg 20
Sink
(zinc)
0,50mg 20
Selen
(selenium)
30µg 20
Kopper
(copper)
0,0mg 20
Fosfor
(phosphorus)
180mg 20
Jod
(iodine)
280µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1423
Cod
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0125
Divided into pieces, thickness more than 1.5 cm.
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0173
Salted
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
40
Eldre data, ukjent kilde.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
71
Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
100
Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: