Søk i matvaretabellen:

Torsk, i skiver, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
70% 303
Vann
(water (moisture))
80g 312
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
320kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
75kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,30g 30
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,050g 30
C12:0
(fatty acids)
0,0g 30
C14:0
(fatty acids)
0,0017g 30
C16:0
(fatty acids)
0,017g 30
C18:0
(fatty acids)
0,0052g 30
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,040g 30
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0022g 30
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,011g 30
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,12g 30
C18:2n-6
(fatty acids)
0,0035g 30
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 30
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 30
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 30
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 30
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0017g 30
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,017g 30
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0017g 30
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,031g 30
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,052g 30
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,0070g 30
Kolesterol
(cholesterol)
58mg 312
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 60a
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
18g 312
Salt
(salt)
0,21g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
2,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
2,0µg 312
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
1,4µg 312
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,1alfa-TE 312
Tiamin
(thiamin)
0,050mg 312
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 312
Niacin
(niacin, preformed)
2,0mg 312
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,20mg 312
Folat
(folate, total)
7,0µg 450c
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,0µg 312
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
8,3mg 312
Jern
(iron, total)
0,12mg 312
Natrium
(sodium)
82mg 312
Kalium
(potassium)
460mg 312
Magnesium
(magnesium)
29mg 312
Sink
(zinc)
0,50mg 312
Selen
(selenium)
30µg 312
Kopper
(copper)
0,0mg 60a
Fosfor
(phosphorus)
170mg 450c
Jod
(iodine)
280µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1423
Cod
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0152
Divided into pieces
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
303
Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
312
Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.

Søk i matvaretabellen: