Søk i matvaretabellen:

Torsk, vill, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
45% 303
Vann
(water (moisture))
81g 321a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
340kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
81kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,1g 321a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,13g 321a
C12:0
(fatty acids)
0,0g 216
C14:0
(fatty acids)
0,0086g 216
C16:0
(fatty acids)
0,086g 216
C18:0
(fatty acids)
0,026g 216
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 321a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0091g 216
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,052g 216
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,34g 321a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,017g 216
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0g 216
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 216
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 216
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 216
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0086g 216
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,086g 216
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0086g 216
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,16g 216
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,26g 73b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,034g 74b
Kolesterol
(cholesterol)
56mg 321a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
18g 321a
Salt
(salt)
0,12g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
12RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
12µg 321a
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
2,0µg 321a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,69alfa-TE 321a
Tiamin
(thiamin)
0,057mg 321a
Riboflavin
(riboflavin)
0,046mg 321a
Niacin
(niacin, preformed)
1,9mg 321a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,12mg 321a
Folat
(folate, total)
11µg 321a
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,5µg 321a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
12mg 321a
Jern
(iron, total)
0,24mg 321a
Natrium
(sodium)
49mg 321a
Kalium
(potassium)
400mg 321a
Magnesium
(magnesium)
23mg 321a
Sink
(zinc)
0,35mg 321a
Selen
(selenium)
22µg 321a
Kopper
(copper)
0,023mg 321a
Fosfor
(phosphorus)
190mg 321a
Jod
(iodine)
280µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1423
Cod
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
303
Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
321a
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: