Søk i matvaretabellen:

Makrell, vill (høst), rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
0,0% 10
Vann
(water (moisture))
55g 216
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1200kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
290kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
25g 216
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
5,3g 216
C12:0
(fatty acids)
0,0g 216
C14:0
(fatty acids)
1,5g 216
C16:0
(fatty acids)
2,8g 216
C18:0
(fatty acids)
0,48g 216
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
9,1g 216
C16:1 sum
(fatty acids)
0,75g 216
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,8g 216
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
7,2g 216
C18:2n-6
(fatty acids)
0,34g 216
C18:3n-3
(fatty acids)
0,32g 216
C20:3n-3
(fatty acids)
0,030g 216
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 216
C20:4n-3
(fatty acids)
0,26g 216
C20:4n-6
(fatty acids)
0,091g 216
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
1,7g 216
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,32g 216
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
2,7g 216
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
6,3g 73b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,48g 74b
Kolesterol
(cholesterol)
80mg 216
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 50
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
17g 216
Salt
(salt)
0,11g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
15RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
15µg 216
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
5,4µg 216
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,42alfa-TE 216
Tiamin
(thiamin)
0,10mg 216
Riboflavin
(riboflavin)
0,28mg 216
Niacin
(niacin, preformed)
8,3mg 216
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,61mg 216
Folat
(folate, total)
15µg 321b
Vitamin B12
(vitamin B12)
7,4µg 216
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
15mg 216
Jern
(iron, total)
0,80mg 216
Natrium
(sodium)
43mg 216
Kalium
(potassium)
370mg 216
Magnesium
(magnesium)
24mg 216
Sink
(zinc)
0,62mg 216
Selen
(selenium)
60µg 216
Kopper
(copper)
0,080mg 216
Fosfor
(phosphorus)
190mg 216
Jod
(iodine)
20µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1790
Atlantic mackerel
C0125
Skeletal meat part, without bone or shell
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0185
Fat content 15-30%

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
321b
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 12.07.2010, www.nifes.no/sjomatdata
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: