Makrell, mai-juni, rå
Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
50% | 303 |
Vann (water (moisture)) |
74g | 301 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
520kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
120kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
5,4g | 301 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,2g | 312 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
C14:0 (fatty acids) |
0,34g | 216 |
C16:0 (fatty acids) |
0,61g | 216 |
C18:0 (fatty acids) |
0,11g | 216 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,2g | 312 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,16g | 216 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,61g | 216 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,3g | 312 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,075g | 216 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,070g | 216 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0066g | 216 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 216 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,057g | 216 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,020g | 216 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,37g | 216 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,070g | 216 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,59g | 216 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
1,4g | 73b |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,11g | 74b |
Kolesterol (cholesterol) |
68mg | 312 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 60a |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
19g | 301 |
Salt (salt) |
0,19g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
14RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
14µg | 312 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
6,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,60alfa-TE | 312 |
Tiamin (thiamin) |
0,11mg | 312 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,36mg | 312 |
Niacin (niacin, preformed) |
9,4mg | 312 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,80mg | 312 |
Folat (folate, total) |
11µg | 400e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
12µg | 312 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
12mg | 312 |
Jern (iron, total) |
0,90mg | 312 |
Natrium (sodium) |
75mg | 312 |
Kalium (potassium) |
380mg | 312 |
Magnesium (magnesium) |
27mg | 312 |
Sink (zinc) |
0,60mg | 312 |
Selen (selenium) |
30µg | 312 |
Kopper (copper) |
0,0mg | 60a |
Fosfor (phosphorus) |
240mg | 312 |
Jod (iodine) |
20µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0267
- Seafood or seafood product (US CFR)
- A0802
- Fish or related organism (EUROFIR)
- B1790
- Atlantic mackerel
- C0125
- Skeletal meat part, without bone or shell
- E0150
- Whole, natural shape
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0186
- Fat content < 15%
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73b
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 74b
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 216
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
- 301
- Taarland T, Mathiesen E, Øvsthus Ø og Brækkan OR. Næringsverdi og vitaminer i norsk fisk og fiskevarer. Vitaminlaboratoriet, Fiskeridirektoratets Kjemisk-Tekniske Forskningsinstitutt. Særtrykk av Tidsskrift for hermetikkindustri. Nr 11:405-412, 1958.
- 303
- Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
- 312
- Eksportutvalget for fisk, Fiskeridirektoratet, Norges ferskfiskomsetnings landsforening, Opplysningsutvalget for fisk og Statens Ernæringsråd. Fakta om fisk. Tromsø, 1993.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall