Søk i matvaretabellen:

Laks, røkt

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
90% 303
Vann
(water (moisture))
63g 207
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
940kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
230kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
15g 321a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
2,5g 321a
C12:0
(fatty acids)
0,0g 321d
C14:0
(fatty acids)
0,47g 321d
C16:0
(fatty acids)
1,5g 321d
C18:0
(fatty acids)
0,37g 321d
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,1g 321a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,034g 321d
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
3,9g 321d
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
4,5g 321a
C18:2n-6
(fatty acids)
1,2g 321d
C18:3n-3
(fatty acids)
0,42g 321d
C20:3n-3
(fatty acids)
0,027g 321d
C20:3n-6
(fatty acids)
0,027g 321d
C20:4n-3
(fatty acids)
0,16g 321d
C20:4n-6
(fatty acids)
0,072g 321d
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,79g 321d
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,39g 321d
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
1,2g 321d
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
3,2g 73e
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,4g 74e
Kolesterol
(cholesterol)
63mg 321a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 20
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
23g 207
Salt
(salt)
3,1g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
9,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
9,0µg 321a
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 20
Vitamin D
(vitamin D)
7,5µg 321a
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
3,0alfa-TE 321a
Tiamin
(thiamin)
0,30mg 321a
Riboflavin
(riboflavin)
0,12mg 321a
Niacin
(niacin, preformed)
8,3mg 321a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,50mg 321a
Folat
(folate, total)
9,9µg 321a
Vitamin B12
(vitamin B12)
4,6µg 321a
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
16mg 321a
Jern
(iron, total)
0,40mg 321a
Natrium
(sodium)
1200mg 321c
Kalium
(potassium)
430mg 321a
Magnesium
(magnesium)
31mg 321a
Sink
(zinc)
0,40mg 321a
Selen
(selenium)
30µg 321a
Kopper
(copper)
0,050mg 321a
Fosfor
(phosphorus)
250mg 321a
Jod
(iodine)
7,6µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0803
Seafood product (EUROFIR)
B2250
Atlantic salmon
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0172
Smoked or smoke-flavored
J0106
Preserved by smoking
J0131
Preserved by chilling
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
207
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
303
Rimestad AH og Pharo AK. Spiselig del av fisk. Matvett nr 4, 1981.
321a
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning, vektet verdi/ vurdert.
321c
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 25.10.2012, www.nifes.no/sjomatdata
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: