Søk i matvaretabellen:

Laks, vill, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Fet fisk » Fet fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
65% 20
Vann
(water (moisture))
66g 314
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
760kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
180kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
12g 314
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
1,8g 314
C12:0
(fatty acids)
0,0g 216
C14:0
(fatty acids)
0,33g 216
C16:0
(fatty acids)
1,1g 216
C18:0
(fatty acids)
0,23g 216
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,4g 314
C16:1 sum
(fatty acids)
0,42g 216
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
2,0g 216
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,9g 314
C18:2n-6
(fatty acids)
0,53g 216
C18:3n-3
(fatty acids)
0,17g 216
C20:3n-3
(fatty acids)
0,016g 216
C20:3n-6
(fatty acids)
0,016g 216
C20:4n-3
(fatty acids)
0,12g 216
C20:4n-6
(fatty acids)
0,048g 216
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,58g 216
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,30g 216
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,79g 216
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
2,1g 73b
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,69g 74b
Kolesterol
(cholesterol)
50mg 400a
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 60a
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 50
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
20g 314
Salt
(salt)
0,16g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 60a
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
8,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,3alfa-TE 314
Tiamin
(thiamin)
0,20mg 314
Riboflavin
(riboflavin)
0,15mg 314
Niacin
(niacin, preformed)
7,0mg 314
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,60mg 314
Folat
(folate, total)
13µg 20
Vitamin B12
(vitamin B12)
6,9µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
8,3mg 314
Jern
(iron, total)
0,40mg 314
Natrium
(sodium)
63mg 314
Kalium
(potassium)
480mg 314
Magnesium
(magnesium)
30mg 314
Sink
(zinc)
0,40mg 314
Selen
(selenium)
50µg 314
Kopper
(copper)
0,0mg 60a
Fosfor
(phosphorus)
260mg 314
Jod
(iodine)
20µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1587
Atlantic salmon
C0268
Skeletal meat part, without bone, without skin
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0153
Wild or gathered

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73b
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
74b
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 216: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
216
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Div. fiskeslag. Publisert rapport (2012); "Nutritional composition of selected wild and farmed raw fish". http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9924.ece/BINARY/Nutritional+composition+of+selected+wild+and+farmed+raw+fish+%28PDF%29
314
Lie Ø, Lied E, Maage A, Njaa L and Sandnes K. Nutrient content in fish and shellfish. Fiskeridirektoratets Skrifter Serie Ernæring 6(2):83-105, 1994.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400a
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2008.05.05. Nettversjon, www.slv.se.

Søk i matvaretabellen: