Magerost, smørbar, 3 % fett
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, halvfet, mager
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
75g | 20 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
420kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
100kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
3,0g | 104d |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,9g | 72 |
C12:0 (fatty acids) |
0,099g | 109c |
C14:0 (fatty acids) |
0,30g | 109c |
C16:0 (fatty acids) |
0,79g | 109c |
C18:0 (fatty acids) |
0,31g | 109c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,10g | 72 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,68g | 72 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,039g | 109c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,60g | 109c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,060g | 72 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,048g | 109c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,012g | 109c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0018g | 109c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0025g | 109c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0014g | 109c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0018g | 109c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,017g | 109c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,056g | 109c |
Kolesterol (cholesterol) |
10mg | 400e |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 104d |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 120 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
2,7g | 104d |
Protein (protein, total) |
17g | 104d |
Salt (salt) |
2,5g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
24RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
23µg | 400e |
Beta-karoten (beta-carotene) |
11µg | 400e |
Vitamin D (vitamin D) |
0,020µg | 86 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,070alfa-TE | 400e |
Tiamin (thiamin) |
0,070mg | 400e |
Riboflavin (riboflavin) |
0,23mg | 400e |
Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 400e |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,060mg | 400e |
Folat (folate, total) |
7,0µg | 400e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,40µg | 400e |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 400e |
Kalsium (calcium) |
510mg | 400e |
Jern (iron, total) |
0,30mg | 400e |
Natrium (sodium) |
1000mg | 400e |
Kalium (potassium) |
100mg | 400e |
Magnesium (magnesium) |
25mg | 400e |
Sink (zinc) |
2,6mg | 400e |
Selen (selenium) |
1,0µg | 400e |
Kopper (copper) |
0,050mg | 30 |
Fosfor (phosphorus) |
740mg | 400e |
Jod (iodine) |
6,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0282
- Processed cheese product (US CFR)
- A0787
- Processed cheese (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0245
- Curd
- E0144
- Semisolid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0325
- Fat partially removed, less than 50% remaining
- J0100
- Preserved by adding chemicals
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0040
- Reduced fat food
- P0131
- "less" label claim
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 72
- Melkefettsyrer beregnet ut fra spesifikke faktorer (fra intern standard fettsyrefordeling) multiplisert med total fettsyremengde (fettinnhold x fettsyrefaktor 0,945).
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 86
- Beregnet ut fra faktor 0,005 µg vitamin D/g fett i kremfløte.
- 104d
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 120
- Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentens nettside, 2009/2010.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400e
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2015.03.09. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall