Søk i matvaretabellen:

Rødspette, rå

Alle matvarer » Fisk og skalldyr » Fisk og fiskeprodukter » Mager fisk » Mager fisk, rå

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
58% 450a
Vann
(water (moisture))
81g 321b
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
380kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
91kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,6g 321b
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,48g 321b
C12:0
(fatty acids)
0,0g 321d
C14:0
(fatty acids)
0,042g 321d
C16:0
(fatty acids)
0,34g 321d
C18:0
(fatty acids)
0,057g 321d
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 321b
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,80g 321b
C16:1 sum
(fatty acids)
0,079g 321d
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,40g 321d
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,79g 321b
C18:2n-6
(fatty acids)
0,035g 321d
C18:3n-3
(fatty acids)
0,018g 321d
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 321d
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 321d
C20:4n-3
(fatty acids)
0,023g 321d
C20:4n-6
(fatty acids)
0,056g 321d
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,17g 321d
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,046g 321d
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,38g 321d
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,66g 73e
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,099g 74e
Kolesterol
(cholesterol)
68mg 321b
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
17g 321b
Salt
(salt)
0,24g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
12RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
12µg 321b
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 50
Vitamin D
(vitamin D)
6,0µg 321b
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
1,2alfa-TE 321b
Tiamin
(thiamin)
0,090mg 321b
Riboflavin
(riboflavin)
0,10mg 321b
Niacin
(niacin, preformed)
3,1mg 321b
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,21mg 321b
Folat
(folate, total)
10µg 321b
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,2µg 321b
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 20
Kalsium
(calcium)
11mg 321b
Jern
(iron, total)
0,20mg 321b
Natrium
(sodium)
95mg 321b
Kalium
(potassium)
380mg 321b
Magnesium
(magnesium)
20mg 321b
Sink
(zinc)
0,46mg 321b
Selen
(selenium)
30µg 321b
Kopper
(copper)
0,020mg 321b
Fosfor
(phosphorus)
180mg 321b
Jod
(iodine)
14µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0267
Seafood or seafood product (US CFR)
A0802
Fish or related organism (EUROFIR)
B1861
European plaice
C0175
Skeletal meat part
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0142
Preserved by chilling or freezing
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73e
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
74e
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 321d: NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
321b
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 12.07.2010, www.nifes.no/sjomatdata
321d
NIFES, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning. Sjømatdatabasen, 05.11.2013, www.nifes.no/sjomatdata
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.

Søk i matvaretabellen: