Søk i matvaretabellen:

Parmesan, ost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
28g 450c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1700kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
420kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
30g 450c
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
19g 450c
C12:0
(fatty acids)
1,0g 109c
C14:0
(fatty acids)
3,1g 109c
C16:0
(fatty acids)
8,2g 109c
C18:0
(fatty acids)
3,3g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
1,1g 450c
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
7,7g 450c
C16:1 sum
(fatty acids)
0,41g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,3g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
1,1g 450c
C18:2n-6
(fatty acids)
0,50g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,12g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,019g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0056g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,026g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,014g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,019g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,18g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,58g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
93mg 450c
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,90g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,90g 450c
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
36g 450c
Salt
(salt)
1,7g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
390RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
370µg 450c
Beta-karoten
(beta-carotene)
230µg 450c
Vitamin D
(vitamin D)
0,30µg 450c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,76alfa-TE 450c
Tiamin
(thiamin)
0,030mg 450c
Riboflavin
(riboflavin)
0,32mg 450c
Niacin
(niacin, preformed)
0,10mg 450c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,11mg 450c
Folat
(folate, total)
12µg 450c
Vitamin B12
(vitamin B12)
3,3µg 450c
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 60a
Kalsium
(calcium)
1000mg 450c
Jern
(iron, total)
0,80mg 450c
Natrium
(sodium)
660mg 450c
Kalium
(potassium)
150mg 450c
Magnesium
(magnesium)
41mg 450c
Sink
(zinc)
5,1mg 450c
Selen
(selenium)
12µg 450c
Kopper
(copper)
0,84mg 450c
Fosfor
(phosphorus)
680mg 450c
Jod
(iodine)
72µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0311
Hard cheese (CODEX)
B1201
Cow
C0245
Curd
E0117
Medium ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0107
Lactic acid-other agent fermented
H0138
Water removed
H0253
Cured or aged
J0104
Preserved by fermentation
J0116
Dehydrated or dried
J0151
Ingredient preserved by heat treatment
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.

Søk i matvaretabellen: