Parmesan, ost
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
28g | 450c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1700kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
420kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
30g | 450c |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
19g | 450c |
C12:0 (fatty acids) |
1,0g | 109c |
C14:0 (fatty acids) |
3,1g | 109c |
C16:0 (fatty acids) |
8,2g | 109c |
C18:0 (fatty acids) |
3,3g | 109c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
1,1g | 450c |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,7g | 450c |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,41g | 109c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,3g | 109c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,1g | 450c |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,50g | 109c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,12g | 109c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 109c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,019g | 109c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0056g | 109c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,026g | 109c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,014g | 109c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,019g | 109c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 109c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,18g | 109c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,58g | 109c |
Kolesterol (cholesterol) |
93mg | 450c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,90g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,90g | 450c |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
36g | 450c |
Salt (salt) |
1,7g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
390RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
370µg | 450c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
230µg | 450c |
Vitamin D (vitamin D) |
0,30µg | 450c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,76alfa-TE | 450c |
Tiamin (thiamin) |
0,030mg | 450c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,32mg | 450c |
Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 450c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,11mg | 450c |
Folat (folate, total) |
12µg | 450c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
3,3µg | 450c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 60a |
Kalsium (calcium) |
1000mg | 450c |
Jern (iron, total) |
0,80mg | 450c |
Natrium (sodium) |
660mg | 450c |
Kalium (potassium) |
150mg | 450c |
Magnesium (magnesium) |
41mg | 450c |
Sink (zinc) |
5,1mg | 450c |
Selen (selenium) |
12µg | 450c |
Kopper (copper) |
0,84mg | 450c |
Fosfor (phosphorus) |
680mg | 450c |
Jod (iodine) |
72µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0311
- Hard cheese (CODEX)
- B1201
- Cow
- C0245
- Curd
- E0117
- Medium ground
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0107
- Lactic acid-other agent fermented
- H0138
- Water removed
- H0253
- Cured or aged
- J0104
- Preserved by fermentation
- J0116
- Dehydrated or dried
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 109c
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.