Kylling, overlår (lår uten lårklubbe), med skinn, ovnsstekt
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, tilberedt
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
85% | 219 |
| Vann (water (moisture)) |
58g | 137 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1100kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
260kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
20g | 137 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
6,8g | 137 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,084g | 137 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,22g | 137 |
| C16:0 (fatty acids) |
4,8g | 137 |
| C18:0 (fatty acids) |
1,5g | 137 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 137 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
9,2g | 137 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
1,1g | 137 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
8,9g | 137 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
4,8g | 137 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
4,5g | 137 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,44g | 137 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 137 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,030g | 137 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 137 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,12g | 137 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 137 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,017g | 137 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0059g | 137 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,46g | 137 |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
4,8g | 137 |
| Kolesterol (cholesterol) |
81mg | 137 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,010g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,010g | 137 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
21g | 137 |
| Salt (salt) |
0,30g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
52RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
51µg | 137 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
6,6µg | 137 |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,67µg | 137 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
2,2alfa-TE | 137 |
| Tiamin (thiamin) |
0,21mg | 137 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,22mg | 137 |
| Niacin (niacin, preformed) |
5,5mg | 137 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,36mg | 137 |
| Folat (folate, total) |
11µg | 137 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,34µg | 137 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
3,9mg | 137 |
| Kalsium (calcium) |
11mg | 137 |
| Jern (iron, total) |
0,83mg | 137 |
| Natrium (sodium) |
120mg | 137 |
| Kalium (potassium) |
350mg | 137 |
| Magnesium (magnesium) |
27mg | 137 |
| Sink (zinc) |
1,6mg | 137 |
| Selen (selenium) |
15µg | 137 |
| Kopper (copper) |
0,066mg | 137 |
| Fosfor (phosphorus) |
220mg | 137 |
| Jod (iodine) |
2,4µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1457
- Chicken
- C0267
- Skeletal meat part, without bone, with skin
- E0133
- Divided into halves, quarters or segments
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0003
- No treatment applied
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0160
- Thigh (poultry meat cut)
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 137
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
- 219
- Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Veie- og beregningsprosjektet «Spiselig del av kylling», 2013. Publisert rapport (2013); «Spiselig del av kylling». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article31139.ece/BINARY/Rapport+-+spiselig+del+av+kylling
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.