Kylling- og kalkunpølse, med mindre fett
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, storfe, svin, tilberedt » Pølser
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
70g | 20 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
700kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
170kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
11g | 213 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,4g | 213 |
C12:0 (fatty acids) |
0,010g | 208 |
C14:0 (fatty acids) |
0,19g | 208 |
C16:0 (fatty acids) |
2,3g | 208 |
C18:0 (fatty acids) |
0,71g | 208 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,10g | 213 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,9g | 213 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,51g | 208 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
4,0g | 208 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,0g | 213 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,7g | 208 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,13g | 208 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0099g | 208 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0099g | 208 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0099g | 208 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,040g | 208 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,030g | 208 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,020g | 208 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,040g | 208 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,25g | 73d |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,8g | 74d |
Kolesterol (cholesterol) |
79mg | 213 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
5,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
4,1g | 213 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,90g | 213 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 213 |
Protein (protein, total) |
13g | 213 |
Salt (salt) |
2,3g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
40RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
39µg | 213 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
6,0µg | 213 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 10 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,1alfa-TE | 213 |
Tiamin (thiamin) |
0,080mg | 213 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,20mg | 213 |
Niacin (niacin, preformed) |
3,4mg | 213 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,14mg | 213 |
Folat (folate, total) |
11µg | 213 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,89µg | 213 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
29mg | 213 |
Kalsium (calcium) |
57mg | 213 |
Jern (iron, total) |
1,2mg | 213 |
Natrium (sodium) |
910mg | 213 |
Kalium (potassium) |
200mg | 213 |
Magnesium (magnesium) |
17mg | 213 |
Sink (zinc) |
1,0mg | 213 |
Selen (selenium) |
11µg | 213 |
Kopper (copper) |
0,050mg | 213 |
Fosfor (phosphorus) |
150mg | 213 |
Jod (iodine) |
18µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0131
- Poultry-based sausage or luncheon meat (US CFR)
- A0798
- Sausage or similar meat product (EUROFIR)
- B1236
- Turkey (poultry)
- B1457
- Chicken
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0146
- Starch added
- H0151
- Spice or herb added
- H0171
- Poultry added
- H0184
- Milk added
- H0324
- Fat partially removed, 50% or more remaining
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0186
- Plastic container, flexible or film
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0040
- Reduced fat food
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73d
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
- 74d
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 208: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 208
- Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2001-2002. Div. matvarer. Internt notat.
- 213
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004-2005. Kjøttprodukter. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.