Ribberull, skiver
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, storfe, svin, tilberedt » Kjøttprodukter og kjøttpålegg
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
64g | 214 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
810kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
190kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
14g | 214 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
4,9g | 30 |
C12:0 (fatty acids) |
0,016g | 214 |
C14:0 (fatty acids) |
0,17g | 214 |
C16:0 (fatty acids) |
3,0g | 214 |
C18:0 (fatty acids) |
1,6g | 214 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,026g | 30 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
5,6g | 30 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,34g | 214 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
5,2g | 214 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
2,2g | 30 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,9g | 214 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,13g | 214 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,019g | 214 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,019g | 214 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 214 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,058g | 214 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 214 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,019g | 214 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 214 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,17g | 73r |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,22g | 74r |
Kolesterol (cholesterol) |
48mg | 30 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
18g | 214 |
Salt (salt) |
1,9g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
5,5RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
5,5µg | 30 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,25µg | 217 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,76alfa-TE | 214 |
Tiamin (thiamin) |
0,70mg | 214 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,13mg | 214 |
Niacin (niacin, preformed) |
5,7mg | 214 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,28mg | 214 |
Folat (folate, total) |
12µg | 214 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,4µg | 214 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
6,9mg | 214 |
Jern (iron, total) |
0,94mg | 214 |
Natrium (sodium) |
750mg | 214 |
Kalium (potassium) |
400mg | 214 |
Magnesium (magnesium) |
20mg | 214 |
Sink (zinc) |
1,8mg | 214 |
Selen (selenium) |
8,3µg | 214 |
Kopper (copper) |
0,080mg | 214 |
Fosfor (phosphorus) |
310mg | 214 |
Jod (iodine) |
0,20µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0221
- Sausage or luncheon meat (US CFR)
- A0797
- Preserved meat (EUROFIR)
- B1136
- Swine
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0145
- Sliced, thin, below 0.5 cm.
- F0022
- Heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0151
- Spice or herb added
- H0367
- Salt added
- H0368
- Stabilizer added
- J0131
- Preserved by chilling
- K0003
- No packing medium used
- M0172
- Plastic container
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73r
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
- 74r
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 214: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 214
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2007. Kjøttpålegg. Intern rapport.
- 217
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2006-2009. Vitamin D i kjøttprodukter. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.