Reinsdyrskav, fryst, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, tilberedt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
72g | 400c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
610kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
140kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
7,5g | 400c |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,2g | 400c |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
C14:0 (fatty acids) |
0,083g | 322 |
C16:0 (fatty acids) |
1,5g | 322 |
C18:0 (fatty acids) |
1,4g | 322 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,080g | 603 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
3,6g | 400c |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,097g | 322 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,1g | 322 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,40g | 400c |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,78g | 322 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,071g | 322 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,047g | 322 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,38g | 322 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,070g | 322 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,16g | 322 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0092g | 322 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,31g | 322 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,2g | 322 |
Kolesterol (cholesterol) |
78mg | 400c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 20 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
19g | 400c |
Salt (salt) |
0,24g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
8,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
8,0µg | 400c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,28µg | 400c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,84alfa-TE | 400c |
Tiamin (thiamin) |
0,26mg | 400c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,60mg | 400c |
Niacin (niacin, preformed) |
5,1mg | 400c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,44mg | 400c |
Folat (folate, total) |
6,0µg | 400c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
6,3µg | 400c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 400c |
Kalsium (calcium) |
7,0mg | 400c |
Jern (iron, total) |
2,8mg | 400c |
Natrium (sodium) |
95mg | 400c |
Kalium (potassium) |
290mg | 400c |
Magnesium (magnesium) |
33mg | 400c |
Sink (zinc) |
4,8mg | 400c |
Selen (selenium) |
25µg | 400c |
Kopper (copper) |
0,23mg | 603 |
Fosfor (phosphorus) |
190mg | 400c |
Jod (iodine) |
6,2µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1619
- Reindeer
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0152
- Divided into pieces
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0136
- Preserved by freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 322
- Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400c
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
- 603
- Öhrvik, V., Engman, J., von Malmborg, A., Wretling, S. Kött - analys av näringsämnen - hjort, lamm, nötdjur, ren, rådjur, vildsvin och kalkon [Rapport 24-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_24_kott_analys_av_naringsamnen.pdf