Lam, kotelett og sadel, kjøtt uten fettrand, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, får » Lam, får, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
58% | 319 |
Vann (water (moisture)) |
71g | 319 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
610kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
150kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
6,5g | 319 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,8g | 319 |
C12:0 (fatty acids) |
0,019g | 319 |
C14:0 (fatty acids) |
0,24g | 319 |
C16:0 (fatty acids) |
1,3g | 319 |
C18:0 (fatty acids) |
1,1g | 319 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,21g | 319 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,2g | 319 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,11g | 319 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
2,0g | 319 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,37g | 319 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,15g | 319 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,084g | 319 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,035g | 319 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,019g | 319 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,024g | 319 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,012g | 319 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,18g | 73q |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,19g | 74q |
Kolesterol (cholesterol) |
51mg | 319 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
22g | 319 |
Salt (salt) |
0,18g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
4,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
4,0µg | 319 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,67alfa-TE | 213 |
Tiamin (thiamin) |
0,14mg | 213 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,19mg | 213 |
Niacin (niacin, preformed) |
6,3mg | 213 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,37mg | 213 |
Folat (folate, total) |
9,7µg | 213 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,53µg | 213 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 60a |
Kalsium (calcium) |
4,8mg | 213 |
Jern (iron, total) |
0,70mg | 213 |
Natrium (sodium) |
73mg | 213 |
Kalium (potassium) |
350mg | 213 |
Magnesium (magnesium) |
29mg | 213 |
Sink (zinc) |
1,3mg | 213 |
Selen (selenium) |
16µg | 213 |
Kopper (copper) |
0,050mg | 213 |
Fosfor (phosphorus) |
200mg | 213 |
Jod (iodine) |
3,2µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1669
- Lamb
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0122
- Divided or disintegrated
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0247
- Fat partially removed
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0031
- Loin
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73q
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 74q
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 213
- Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2004-2005. Kjøttprodukter. Intern rapport.
- 319
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.