Kylling, lårklubbe (underlår), uten skinn, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
66% | 219 |
| Vann (water (moisture)) |
77g | 224b |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
480kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
4,7g | 224b |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,2g | 224b |
| C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
| C14:0 (fatty acids) |
0,027g | 224b |
| C16:0 (fatty acids) |
0,90g | 224b |
| C18:0 (fatty acids) |
0,30g | 224b |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 224b |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,8g | 224b |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,23g | 224b |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,6g | 224b |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,2g | 224b |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
0,92g | 224b |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,073g | 224b |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,013g | 224b |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224b |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,084g | 224b |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0050g | 224b |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,015g | 224b |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0093g | 224b |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,10g | 224b |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,1g | 224b |
| Kolesterol (cholesterol) |
63mg | 224b |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
| Stivelse (starch, total) |
0,0g | 30 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
| Protein (protein, total) |
18g | 224b |
| Salt (salt) |
0,25g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
16RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
16µg | 224b |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 224b |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 224b |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,2alfa-TE | 224b |
| Tiamin (thiamin) |
0,18mg | 224b |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,20mg | 224b |
| Niacin (niacin, preformed) |
4,2mg | 224b |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,31mg | 224b |
| Folat (folate, total) |
8,2µg | 224b |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,21µg | 224b |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
3,1mg | 224b |
| Kalsium (calcium) |
9,7mg | 224b |
| Jern (iron, total) |
0,64mg | 224b |
| Natrium (sodium) |
100mg | 224b |
| Kalium (potassium) |
290mg | 224b |
| Magnesium (magnesium) |
23mg | 224b |
| Sink (zinc) |
1,8mg | 224b |
| Selen (selenium) |
12µg | 224b |
| Kopper (copper) |
0,057mg | 224b |
| Fosfor (phosphorus) |
180mg | 224b |
| Jod (iodine) |
0,95µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1457
- Chicken
- C0266
- Skeletal meat part, with bone, without skin
- E0122
- Divided or disintegrated
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0160
- Thigh (poultry meat cut)
Referanser
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 219
- Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Veie- og beregningsprosjektet «Spiselig del av kylling», 2013. Publisert rapport (2013); «Spiselig del av kylling». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article31139.ece/BINARY/Rapport+-+spiselig+del+av+kylling
- 224b
- Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/egg_og_eggprodukter/rapport_naeringsstoffer_og_miljogifter_i_egg_og_kylling_2016.25605/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoffer%20og%20milj%C3%B8gifter%20i%20egg%20og%20kylli ng,%202016
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.