Kylling, lår (overlår og lårklubbe), uten skinn, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, rå
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) | 74% | 219 | 
| Vann (water (moisture)) | 75g | 224b | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable) | 550kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) | 130kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid)) | 6,6g | 224b | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) | 1,9g | 224b | 
| C12:0 (fatty acids) | 0,0g | 224b | 
| C14:0 (fatty acids) | 0,043g | 224b | 
| C16:0 (fatty acids) | 1,4g | 224b | 
| C18:0 (fatty acids) | 0,44g | 224b | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) | 0,0g | 224b | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) | 2,8g | 224b | 
| C16:1 sum (fatty acids) | 0,34g | 224b | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) | 2,4g | 224b | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) | 1,6g | 224b | 
| C18:2n-6 (fatty acids) | 1,3g | 224b | 
| C18:3n-3 (fatty acids) | 0,11g | 224b | 
| C20:3n-3 (fatty acids) | 0,0g | 224b | 
| C20:3n-6 (fatty acids) | 0,015g | 224b | 
| C20:4n-3 (fatty acids) | 0,0g | 224b | 
| C20:4n-6 (fatty acids) | 0,087g | 224b | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) | 0,0024g | 224b | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) | 0,016g | 224b | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) | 0,0075g | 224b | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) | 0,13g | 224b | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) | 0,60g | 224b | 
| Kolesterol (cholesterol) | 60mg | 224b | 
| Karbohydrat (carbohydrate) | 0,0g | 80 | 
| Stivelse (starch, total) | 0,0g | 224b | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total) | 0,0g | 50 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added) | 0,0g | 50 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary) | 0,0g | 50 | 
| Protein (protein, total) | 18g | 224b | 
| Salt (salt) | 0,25g | 83 | 
| Alkohol (alcohol) | 0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) | 19RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) | 19µg | 224b | 
| Beta-karoten (beta-carotene) | 0,0µg | 224b | 
| Vitamin D (vitamin D) | 0,0µg | 224b | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) | 1,2alfa-TE | 224b | 
| Tiamin (thiamin) | 0,19mg | 224b | 
| Riboflavin (riboflavin) | 0,21mg | 224b | 
| Niacin (niacin, preformed) | 4,4mg | 224b | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) | 0,32mg | 224b | 
| Folat (folate, total) | 8,2µg | 224b | 
| Vitamin B12 (vitamin B12) | 0,22µg | 224b | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) | 3,3mg | 224b | 
| Kalsium (calcium) | 9,4mg | 224b | 
| Jern (iron, total) | 0,66mg | 224b | 
| Natrium (sodium) | 98mg | 224b | 
| Kalium (potassium) | 300mg | 224b | 
| Magnesium (magnesium) | 23mg | 224b | 
| Sink (zinc) | 1,6mg | 224b | 
| Selen (selenium) | 12µg | 224b | 
| Kopper (copper) | 0,058mg | 224b | 
| Fosfor (phosphorus) | 180mg | 224b | 
| Jod (iodine) | 0,95µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1457
- Chicken
- C0266
- Skeletal meat part, with bone, without skin
- E0122
- Divided or disintegrated
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0160
- Thigh (poultry meat cut)
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 219
- Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Veie- og beregningsprosjektet «Spiselig del av kylling», 2013. Publisert rapport (2013); «Spiselig del av kylling». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article31139.ece/BINARY/Rapport+-+spiselig+del+av+kylling
- 224b
- Beregnet gjennomsnitt fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/egg_og_eggprodukter/rapport_naeringsstoffer_og_miljogifter_i_egg_og_kylling_2016.25605/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoffer%20og%20milj%C3%B8gifter%20i%20egg%20og%20kylli ng,%202016
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.