Kylling, overlår (lår uten lårklubbe), med skinn, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
85% | 219 |
Vann (water (moisture)) |
68g | 224c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
810kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
190kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
14g | 224c |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
4,8g | 224c |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 224c |
C14:0 (fatty acids) |
0,12g | 224c |
C16:0 (fatty acids) |
3,6g | 224c |
C18:0 (fatty acids) |
1,1g | 224c |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 224c |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,2g | 224c |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,83g | 224c |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,3g | 224c |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
3,8g | 224c |
C18:2n-6 (fatty acids) |
3,3g | 224c |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,28g | 224c |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224c |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,023g | 224c |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 224c |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,096g | 224c |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 224c |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,013g | 224c |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0047g | 224c |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,30g | 224c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
3,5g | 224c |
Kolesterol (cholesterol) |
64mg | 224c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 224c |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 224c |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
17g | 224c |
Salt (salt) |
0,22g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
28RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
28µg | 224c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 224c |
Vitamin D (vitamin D) |
0,35µg | 224c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,4alfa-TE | 224c |
Tiamin (thiamin) |
0,17mg | 224c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,18mg | 224c |
Niacin (niacin, preformed) |
4,5mg | 224c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,30mg | 224c |
Folat (folate, total) |
8,2µg | 224c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,27µg | 224c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
3,1mg | 224c |
Kalsium (calcium) |
8,7mg | 224c |
Jern (iron, total) |
0,66mg | 224c |
Natrium (sodium) |
89mg | 224c |
Kalium (potassium) |
280mg | 224c |
Magnesium (magnesium) |
22mg | 224c |
Sink (zinc) |
1,3mg | 224c |
Selen (selenium) |
12µg | 224c |
Kopper (copper) |
0,053mg | 224c |
Fosfor (phosphorus) |
180mg | 224c |
Jod (iodine) |
2,4µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1457
- Chicken
- C0265
- Skeletal meat part, with bone, with skin
- E0122
- Divided or disintegrated
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0160
- Thigh (poultry meat cut)
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 219
- Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Veie- og beregningsprosjektet «Spiselig del av kylling», 2013. Publisert rapport (2013); «Spiselig del av kylling». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article31139.ece/BINARY/Rapport+-+spiselig+del+av+kylling
- 224c
- Beregnet verdi fra referanse 224a: Mattilsynet. Analyseprosjekt 2016-2017. Egg og kylling. Publisert rapport (2017): "Analyse av egg og kylling. Næringsstoff- og miljøgiftanalyser". https://www.mattilsynet.no/mat_og_vann/produksjon_av_mat/egg_og_eggprodukter/rapport_naeringsstoffer_og_miljogifter_i_egg_og_kylling_2016.25605/binary/Rapport:%20N%C3%A6ringsstoffer%20og%20milj%C3%B8gifter%20i%20egg%20og%20kylli ng,%202016
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.