Iskrem, yoghurtis
Alle matvarer » Diverse retter, produkter og ingredienser » Dessert, iskrem og tilbehør
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
65g | 460e |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
730kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
170kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
5,6g | 460e |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,4g | 460e |
C12:0 (fatty acids) |
0,12g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,39g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
1,5g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,56g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,14g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,6g | 460e |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,10g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,6g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,21g | 460e |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,29g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,021g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0018g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0043g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0029g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,035g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0036g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0042g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,037g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,064g | 136 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,33g | 136 |
Kolesterol (cholesterol) |
2,0mg | 460e |
Karbohydrat (carbohydrate) |
27g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
2,6g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
24g | 460e |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
17g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
4,1g | 104d |
Salt (salt) |
0,22g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
59RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
58µg | 460e |
Beta-karoten (beta-carotene) |
11µg | 460e |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,11alfa-TE | 460e |
Tiamin (thiamin) |
0,037mg | 460e |
Riboflavin (riboflavin) |
0,22mg | 460e |
Niacin (niacin, preformed) |
0,29mg | 460e |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,080mg | 460e |
Folat (folate, total) |
6,0µg | 460e |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,29µg | 460e |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
140mg | 460e |
Jern (iron, total) |
0,30mg | 460e |
Natrium (sodium) |
87mg | 460e |
Kalium (potassium) |
210mg | 460e |
Magnesium (magnesium) |
14mg | 460e |
Sink (zinc) |
0,42mg | 460e |
Selen (selenium) |
0,0µg | 30 |
Kopper (copper) |
0,040mg | 420a |
Fosfor (phosphorus) |
130mg | 460e |
Jod (iodine) |
8,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0211
- Frozen yogurt (US CFR)
- A0789
- Frozen dairy dessert (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0113
- Milk or milk component
- E0102
- Liquid, high viscosity
- F0018
- Partially heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0306
- Homogenized or emulsified
- J0136
- Preserved by freezing
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 104d
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2011, gjennomsnitt fra flere produkter.
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 420a
- Danmarks Fødevareforskning. Fødevaredatabanken, versjon 7.01 (2009). Nettversjon, http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_default.asp
- 460e
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 25 (2012). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl