Kyllingnuggets, fritert, fastfood
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Retter med fjørfe og kjøtt
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref |
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
| Vann (water (moisture)) |
53g | 209 |
| Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1000kJ | 61a |
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
240kcal | 61b |
| Fett (fat, total (total lipid)) |
13g | 209 |
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
3,1g | 209 |
| C12:0 (fatty acids) |
0,024g | 209 |
| C14:0 (fatty acids) |
0,083g | 209 |
| C16:0 (fatty acids) |
2,2g | 209 |
| C18:0 (fatty acids) |
0,85g | 209 |
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,60g | 209 |
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,0g | 209 |
| C16:1 sum (fatty acids) |
0,41g | 209 |
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,1g | 209 |
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,4g | 209 |
| C18:2n-6 (fatty acids) |
1,3g | 209 |
| C18:3n-3 (fatty acids) |
0,071g | 209 |
| C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C20:3n-6 (fatty acids) |
0,012g | 209 |
| C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 209 |
| C20:4n-6 (fatty acids) |
0,047g | 209 |
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,024g | 209 |
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,024g | 209 |
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,047g | 209 |
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,17g | 73p |
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,3g | 74p |
| Kolesterol (cholesterol) |
61mg | 209 |
| Karbohydrat (carbohydrate) |
14g | 209 |
| Stivelse (starch, total) |
14g | 209 |
| Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,37g | 209 |
| Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
| Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,3g | 209 |
| Protein (protein, total) |
17g | 209 |
| Salt (salt) |
1,3g | 83 |
| Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
7,0RAE | 85 |
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
7,0µg | 209 |
| Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 60a |
| Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,85alfa-TE | 209 |
| Tiamin (thiamin) |
0,19mg | 209 |
| Riboflavin (riboflavin) |
0,18mg | 460a |
| Niacin (niacin, preformed) |
6,2mg | 209 |
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,37mg | 209 |
| Folat (folate, total) |
8,1µg | 209 |
| Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,22µg | 209 |
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
| Kalsium (calcium) |
24mg | 209 |
| Jern (iron, total) |
0,80mg | 209 |
| Natrium (sodium) |
530mg | 209 |
| Kalium (potassium) |
300mg | 209 |
| Magnesium (magnesium) |
26mg | 209 |
| Sink (zinc) |
0,90mg | 209 |
| Selen (selenium) |
11µg | 209 |
| Kopper (copper) |
0,080mg | 209 |
| Fosfor (phosphorus) |
260mg | 209 |
| Jod (iodine) |
3,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0799
- Meat dish (EUROFIR)
- B1457
- Chicken
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0014
- Fully heat-treated
- G0029
- Deep-fried
- H0188
- Breaded or batter-coated
- H0221
- Fat or oil added
- H0319
- Wheat added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0111
- Fast food restaurant prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73p
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 74p
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 209: Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 209
- Statens næringsmiddeltilsyn og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2002-2003. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 460a
- US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 18 (2005).