Søk i matvaretabellen:

Cheddar, gulost

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, ekstra fet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
37g 450c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1700kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
420kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
35g 450c
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
22g 450c
C12:0
(fatty acids)
1,1g 109c
C14:0
(fatty acids)
3,2g 109c
C16:0
(fatty acids)
8,5g 109c
C18:0
(fatty acids)
3,4g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
1,4g 450c
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
8,4g 450c
C16:1 sum
(fatty acids)
0,42g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,5g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,70g 450c
C18:2n-6
(fatty acids)
0,51g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,13g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,020g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0058g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,027g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,015g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,020g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,18g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,60g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
87mg 71
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,10g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,10g 450c
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 50
Protein
(protein, total)
25g 450c
Salt
(salt)
1,8g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
380RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
360µg 450c
Beta-karoten
(beta-carotene)
140µg 450c
Vitamin D
(vitamin D)
0,30µg 450c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,52alfa-TE 450c
Tiamin
(thiamin)
0,030mg 450c
Riboflavin
(riboflavin)
0,39mg 450c
Niacin
(niacin, preformed)
0,10mg 450c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,15mg 450c
Folat
(folate, total)
31µg 450c
Vitamin B12
(vitamin B12)
2,4µg 450c
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 60a
Kalsium
(calcium)
740mg 450c
Jern
(iron, total)
0,30mg 450c
Natrium
(sodium)
720mg 450c
Kalium
(potassium)
75mg 450c
Magnesium
(magnesium)
29mg 450c
Sink
(zinc)
4,1mg 450c
Selen
(selenium)
6,0µg 450c
Kopper
(copper)
0,030mg 450c
Fosfor
(phosphorus)
510mg 450c
Jod
(iodine)
49µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0311
Hard cheese (CODEX)
B1201
Cow
C0245
Curd
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0298
Clotting enzyme added
J0104
Preserved by fermentation
J0131
Preserved by chilling
J0151
Ingredient preserved by heat treatment
K0003
No packing medium used
M0184
Plastic container, rigid or semirigid
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
71
Beregnet ut fra prosentvis innhold av fett i lignende matvare.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.

Søk i matvaretabellen: