Lapskaus, lys, storfekjøtt, 10 % fett
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Retter med fjørfe og kjøtt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
78g | 131 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
400kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
95kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
4,3g | 131 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,2g | 131 |
C12:0 (fatty acids) |
0,016g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,17g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
0,91g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,79g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,18g | 131 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,4g | 131 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,078g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,4g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,14g | 131 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,16g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,077g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,025g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,013g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,017g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0082g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,15g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,19g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
27mg | 131 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
4,4g | 131 |
Stivelse (starch, total) |
2,9g | 131 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,5g | 131 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 131 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,80g | 131 |
Protein (protein, total) |
9,3g | 131 |
Salt (salt) |
0,68g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
33RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
3,0µg | 131 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
360µg | 131 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 131 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,20alfa-TE | 131 |
Tiamin (thiamin) |
0,040mg | 131 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,070mg | 131 |
Niacin (niacin, preformed) |
2,4mg | 131 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,10mg | 131 |
Folat (folate, total) |
7,0µg | 131 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,40µg | 131 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
5,0mg | 131 |
Kalsium (calcium) |
10mg | 131 |
Jern (iron, total) |
1,1mg | 131 |
Natrium (sodium) |
270mg | 131 |
Kalium (potassium) |
280mg | 131 |
Magnesium (magnesium) |
19mg | 131 |
Sink (zinc) |
1,9mg | 131 |
Selen (selenium) |
2,0µg | 131 |
Kopper (copper) |
0,050mg | 131 |
Fosfor (phosphorus) |
100mg | 131 |
Jod (iodine) |
1,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0212
- Stew or hash (US CFR)
- A0799
- Meat dish (EUROFIR)
- B1161
- Cattle
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0110
- Semiliquid with solid pieces
- F0014
- Fully heat-treated
- G0020
- Simmered, poached or stewed
- H0212
- Vegetable added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 131
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2006 eller tidligere versjon).
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.