Lam, kotelett, stekt
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, får » Lam, får, tilberedt
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion) | 72% | 20 | 
| Vann (water (moisture)) | 52g | 135 | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable) | 1300kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable) | 300kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid)) | 23g | 135 | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) | 11g | 135 | 
| C12:0 (fatty acids) | 0,064g | 319 | 
| C14:0 (fatty acids) | 0,82g | 319 | 
| C16:0 (fatty acids) | 4,2g | 319 | 
| C18:0 (fatty acids) | 3,8g | 319 | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) | 1,1g | 135 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) | 7,6g | 135 | 
| C16:1 sum (fatty acids) | 0,36g | 319 | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) | 6,9g | 319 | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) | 0,80g | 135 | 
| C18:2n-6 (fatty acids) | 0,51g | 319 | 
| C18:3n-3 (fatty acids) | 0,28g | 319 | 
| C20:3n-3 (fatty acids) | 0,0g | 319 | 
| C20:3n-6 (fatty acids) | 0,0g | 319 | 
| C20:4n-3 (fatty acids) | 0,0g | 319 | 
| C20:4n-6 (fatty acids) | 0,12g | 319 | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) | 0,064g | 319 | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) | 0,082g | 319 | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) | 0,039g | 319 | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) | 0,61g | 73q | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) | 0,63g | 74q | 
| Kolesterol (cholesterol) | 100mg | 135 | 
| Karbohydrat (carbohydrate) | 0,0g | 80 | 
| Stivelse (starch, total) | 0,0g | 135 | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total) | 0,0g | 135 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added) | 0,0g | 20 | 
| Kostfiber (fibre, total dietary) | 0,0g | 135 | 
| Protein (protein, total) | 24g | 135 | 
| Salt (salt) | 0,22g | 83 | 
| Alkohol (alcohol) | 0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) | 9,0RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A)) | 9,0µg | 135 | 
| Beta-karoten (beta-carotene) | 0,0µg | 135 | 
| Vitamin D (vitamin D) | 0,0µg | 135 | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) | 0,27alfa-TE | 135 | 
| Tiamin (thiamin) | 0,12mg | 135 | 
| Riboflavin (riboflavin) | 0,20mg | 135 | 
| Niacin (niacin, preformed) | 8,0mg | 135 | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total) | 0,21mg | 135 | 
| Folat (folate, total) | 1,0µg | 135 | 
| Vitamin B12 (vitamin B12) | 1,7µg | 135 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) | 0,0mg | 135 | 
| Kalsium (calcium) | 13mg | 135 | 
| Jern (iron, total) | 2,4mg | 135 | 
| Natrium (sodium) | 87mg | 135 | 
| Kalium (potassium) | 400mg | 135 | 
| Magnesium (magnesium) | 27mg | 135 | 
| Sink (zinc) | 3,1mg | 135 | 
| Selen (selenium) | 4,0µg | 135 | 
| Kopper (copper) | 0,080mg | 135 | 
| Fosfor (phosphorus) | 230mg | 135 | 
| Jod (iodine) | 4,2µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1669
- Lamb
- C0269
- Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
- E0152
- Divided into pieces
- F0014
- Fully heat-treated
- G0008
- Griddled
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0031
- Loin
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73q
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 74q
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 319
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.