Lam, kotelett og sadel, kjøtt med fettrand, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, får » Lam, får, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
73% | 319 |
Vann (water (moisture)) |
61g | 319 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1100kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
260kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
20g | 319 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
9,1g | 319 |
C12:0 (fatty acids) |
0,062g | 319 |
C14:0 (fatty acids) |
0,79g | 319 |
C16:0 (fatty acids) |
4,1g | 319 |
C18:0 (fatty acids) |
3,6g | 319 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,66g | 319 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,3g | 319 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,35g | 319 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,6g | 319 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,2g | 319 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,50g | 319 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,27g | 319 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 319 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,11g | 319 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,062g | 319 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,079g | 319 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,038g | 319 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,59g | 73q |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,61g | 74q |
Kolesterol (cholesterol) |
52mg | 319 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
18g | 319 |
Salt (salt) |
0,16g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
8,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
8,0µg | 319 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 20 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 60a |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,69alfa-TE | 319 |
Tiamin (thiamin) |
0,098mg | 319 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,15mg | 319 |
Niacin (niacin, preformed) |
5,3mg | 319 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,42mg | 319 |
Folat (folate, total) |
1,6µg | 319 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,4µg | 319 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
20mg | 319 |
Jern (iron, total) |
1,2mg | 319 |
Natrium (sodium) |
66mg | 319 |
Kalium (potassium) |
310mg | 319 |
Magnesium (magnesium) |
20mg | 319 |
Sink (zinc) |
2,0mg | 319 |
Selen (selenium) |
6,3µg | 319 |
Kopper (copper) |
0,088mg | 319 |
Fosfor (phosphorus) |
170mg | 319 |
Jod (iodine) |
3,2µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1669
- Lamb
- C0269
- Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
- E0152
- Divided into pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0031
- Loin
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73q
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 74q
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 319: Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 319
- Opplysningskontoret for kjøtt. Analyseprosjekt 2009-2010. Analyser av lam og storfekjøtt. Intern rapport.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.