Søk i matvaretabellen:

Lam, lårstek med mørbrad, ovnsstekt

Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, får » Lam, får, tilberedt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
57g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
970kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
230kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
13g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
5,9g 135
C12:0
(fatty acids)
0,040g 136
C14:0
(fatty acids)
0,51g 136
C16:0
(fatty acids)
2,6g 136
C18:0
(fatty acids)
2,4g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 10
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,2g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,23g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,3g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,70g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,32g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,18g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,073g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,040g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,051g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,025g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,38g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,40g 135
Kolesterol
(cholesterol)
110mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 20
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,0g 20
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 135
Protein
(protein, total)
28g 135
Salt
(salt)
0,28g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
9,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
9,0µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 10
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,76alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,19mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
0,29mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
8,7mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,26mg 135
Folat
(folate, total)
1,0µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
2,6µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
10mg 135
Jern
(iron, total)
2,6mg 135
Natrium
(sodium)
110mg 135
Kalium
(potassium)
510mg 135
Magnesium
(magnesium)
36mg 135
Sink
(zinc)
4,6mg 135
Selen
(selenium)
6,0µg 135
Kopper
(copper)
0,060mg 135
Fosfor
(phosphorus)
270mg 135
Jod
(iodine)
4,5µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0150
Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
A0794
Red meat (EUROFIR)
B1669
Lamb
C0269
Skeletal meat part, without bone and skin, with separable fat
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0117
Flavoring or taste ingredient added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0024
Round or leg (meat cut)
Z0027
Sirloin

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: