Reinsdyr, kjøtt, røkt
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Diverse kjøttprodukter » Diverse kjøtt, farse, innmat, tilberedt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
70g | 400c |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
480kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
3,1g | 400c |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,3g | 400c |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
C14:0 (fatty acids) |
0,034g | 322 |
C16:0 (fatty acids) |
0,59g | 322 |
C18:0 (fatty acids) |
0,57g | 322 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 400c |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
1,4g | 400c |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,039g | 322 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,83g | 322 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,20g | 400c |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,31g | 322 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,029g | 322 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,019g | 322 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 322 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,15g | 322 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,028g | 322 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,064g | 322 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0037g | 322 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,12g | 322 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,47g | 322 |
Kolesterol (cholesterol) |
78mg | 400c |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 400c |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 400c |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 20 |
Protein (protein, total) |
22g | 400c |
Salt (salt) |
4,4g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
9,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
9,0µg | 400c |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 400c |
Vitamin D (vitamin D) |
0,36µg | 400c |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,84alfa-TE | 400c |
Tiamin (thiamin) |
0,31mg | 400c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,71mg | 400c |
Niacin (niacin, preformed) |
6,0mg | 400c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,44mg | 400c |
Folat (folate, total) |
8,0µg | 400c |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
6,3µg | 400c |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 400c |
Kalsium (calcium) |
15mg | 400c |
Jern (iron, total) |
7,9mg | 400c |
Natrium (sodium) |
1800mg | 400c |
Kalium (potassium) |
520mg | 400c |
Magnesium (magnesium) |
39mg | 400c |
Sink (zinc) |
5,6mg | 400c |
Selen (selenium) |
30µg | 400c |
Kopper (copper) |
0,28mg | 603 |
Fosfor (phosphorus) |
280mg | 400c |
Jod (iodine) |
6,6µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0150
- Meat or meat product (from mammal) (US CFR)
- A0794
- Red meat (EUROFIR)
- B1619
- Reindeer
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0172
- Smoked or smoke-flavored
- J0106
- Preserved by smoking
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 322
- Triumf, EC., Purchas, RW., Mielnik, M., Maehre, HK., Elvevoll, E., Slinde, E., Egelandsdal, B. Composition and some quality characteristics of the longissimus muscle of reindeer in Norway compared to farmed New Zealand red deer. Meat Science 90(2012), 122-129.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400c
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2013.01.10. Nettversjon, www.slv.se.
- 603
- Öhrvik, V., Engman, J., von Malmborg, A., Wretling, S. Kött - analys av näringsämnen - hjort, lamm, nötdjur, ren, rådjur, vildsvin och kalkon [Rapport 24-2013]. Livsmedelsverket, Uppsala, 2013. Nettversjon, http://www.livsmedelsverket.se/globalassets/rapporter/2013/2013_livsmedelsverket_24_kott_analys_av_naringsamnen.pdf