Rype, bryst uten skinn, ovnsstekt
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, tilberedt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
65g | 135 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
730kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
170kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
6,1g | 135 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,4g | 135 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C14:0 (fatty acids) |
0,033g | 460g |
C16:0 (fatty acids) |
1,1g | 460g |
C18:0 (fatty acids) |
0,92g | 460g |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 135 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,38g | 135 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,033g | 460g |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,66g | 460g |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
3,6g | 135 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,2g | 460g |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,13g | 460g |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 460g |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,016g | 460g |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,042g | 460g |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,45g | 460g |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,049g | 460g |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,13g | 460g |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,15g | 460g |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,50g | 73f |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,7g | 74f |
Kolesterol (cholesterol) |
100mg | 135 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 135 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 135 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 135 |
Protein (protein, total) |
30g | 135 |
Salt (salt) |
0,14g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
61RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
61µg | 135 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 135 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 135 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,88alfa-TE | 135 |
Tiamin (thiamin) |
0,56mg | 135 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,68mg | 135 |
Niacin (niacin, preformed) |
15mg | 135 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,79mg | 135 |
Folat (folate, total) |
31µg | 135 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
1,0µg | 135 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 135 |
Kalsium (calcium) |
6,0mg | 135 |
Jern (iron, total) |
4,9mg | 135 |
Natrium (sodium) |
55mg | 135 |
Kalium (potassium) |
390mg | 135 |
Magnesium (magnesium) |
29mg | 135 |
Sink (zinc) |
0,60mg | 135 |
Selen (selenium) |
6,0µg | 135 |
Kopper (copper) |
0,36mg | 135 |
Fosfor (phosphorus) |
300mg | 135 |
Jod (iodine) |
10µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0217
- Meat, poultry, seafood or related product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1251
- Grouse
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0152
- Divided into pieces
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0117
- Flavoring or taste ingredient added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0158
- Breast (poultry meat cut)
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73f
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 74f
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 460g
- U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl