Kylling, lår (overlår og lårklubbe), med skinn, ovnsstekt
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, tilberedt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
77% | 219 |
Vann (water (moisture)) |
61g | 137 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
980kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
240kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
17g | 137 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
5,6g | 137 |
C12:0 (fatty acids) |
0,084g | 137 |
C14:0 (fatty acids) |
0,19g | 137 |
C16:0 (fatty acids) |
3,9g | 137 |
C18:0 (fatty acids) |
1,3g | 137 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 137 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,4g | 137 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,87g | 137 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
7,3g | 137 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
3,9g | 137 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
3,8g | 137 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,37g | 137 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 137 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,026g | 137 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 137 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,12g | 137 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0033g | 137 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,017g | 137 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0080g | 137 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,40g | 137 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
4,0g | 137 |
Kolesterol (cholesterol) |
82mg | 137 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,010g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 50 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,010g | 137 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
21g | 137 |
Salt (salt) |
0,31g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
47RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
47µg | 137 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
6,6µg | 137 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,58µg | 137 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
2,1alfa-TE | 137 |
Tiamin (thiamin) |
0,21mg | 137 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,23mg | 137 |
Niacin (niacin, preformed) |
5,3mg | 137 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,36mg | 137 |
Folat (folate, total) |
10µg | 137 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,32µg | 137 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
3,8mg | 137 |
Kalsium (calcium) |
11mg | 137 |
Jern (iron, total) |
0,81mg | 137 |
Natrium (sodium) |
120mg | 137 |
Kalium (potassium) |
350mg | 137 |
Magnesium (magnesium) |
27mg | 137 |
Sink (zinc) |
1,9mg | 137 |
Selen (selenium) |
15µg | 137 |
Kopper (copper) |
0,066mg | 137 |
Fosfor (phosphorus) |
220mg | 137 |
Jod (iodine) |
1,8µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1457
- Chicken
- C0267
- Skeletal meat part, without bone, with skin
- E0133
- Divided into halves, quarters or segments
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0003
- No treatment applied
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0160
- Thigh (poultry meat cut)
Referanser
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 137
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2017).
- 219
- Mattilsynet, Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo. Veie- og beregningsprosjektet «Spiselig del av kylling», 2013. Publisert rapport (2013); «Spiselig del av kylling». http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article31139.ece/BINARY/Rapport+-+spiselig+del+av+kylling
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.