Søk i matvaretabellen:

Feta, ost med geitmelk

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
57g 450c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1000kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
250kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
20g 450c
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
14g 450c
C12:0
(fatty acids)
0,55g 109c
C14:0
(fatty acids)
1,5g 109c
C16:0
(fatty acids)
6,0g 109c
C18:0
(fatty acids)
1,9g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,70g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,1g 450c
C16:1 sum
(fatty acids)
0,21g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
4,3g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,60g 450c
C18:2n-6
(fatty acids)
0,35g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,087g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0035g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,017g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0077g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,012g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,11g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,38g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
70mg 450c
Karbohydrat
(carbohydrate)
1,5g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 50
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,5g 450c
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 60a
Protein
(protein, total)
16g 450c
Salt
(salt)
2,5g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
220RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
220µg 450c
Beta-karoten
(beta-carotene)
33µg 450c
Vitamin D
(vitamin D)
0,50µg 450c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,37alfa-TE 450c
Tiamin
(thiamin)
0,040mg 450c
Riboflavin
(riboflavin)
0,21mg 450c
Niacin
(niacin, preformed)
0,20mg 450c
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,070mg 450c
Folat
(folate, total)
23µg 450c
Vitamin B12
(vitamin B12)
1,1µg 450c
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 60a
Kalsium
(calcium)
360mg 450c
Jern
(iron, total)
0,20mg 450c
Natrium
(sodium)
1000mg 450c
Kalium
(potassium)
95mg 450c
Magnesium
(magnesium)
20mg 450c
Sink
(zinc)
0,90mg 450c
Selen
(selenium)
5,0µg 450c
Kopper
(copper)
0,070mg 450c
Fosfor
(phosphorus)
280mg 450c
Jod
(iodine)
10µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0185
Uncured cheese (US CFR)
A0314
Soft cheese (CODEX)
B1134
Animal (mammal)
C0245
Curd
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0107
Lactic acid-other agent fermented
H0298
Clotting enzyme added
J0131
Preserved by chilling
J0151
Ingredient preserved by heat treatment
K0001
Packing medium not known
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450c
Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.

Søk i matvaretabellen: