Servelat, Folkets
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Lam, storfe, svin, tilberedt » Kjøttprodukter og kjøttpålegg
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
62g | 227a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
820kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
200kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
14g | 227a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
5,0g | 227a |
C12:0 (fatty acids) |
0,020g | 227a |
C14:0 (fatty acids) |
0,27g | 227a |
C16:0 (fatty acids) |
3,0g | 227a |
C18:0 (fatty acids) |
1,6g | 227a |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 227a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,5g | 227a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,41g | 227a |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
6,0g | 227a |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
1,7g | 227a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
1,4g | 227a |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,15g | 227a |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,065g | 227a |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,021g | 227a |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,21g | 227a |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
1,5g | 227a |
Kolesterol (cholesterol) |
36mg | 227a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
8,2g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
6,8g | 227a |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
1,4g | 227a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
9,6g | 227a |
Salt (salt) |
2,8g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
9,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
9,0µg | 227a |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 50 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,26alfa-TE | 227a |
Tiamin (thiamin) |
0,37mg | 227a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,15mg | 227a |
Niacin (niacin, preformed) |
2,6mg | 227a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,12mg | 227a |
Folat (folate, total) |
2,9µg | 227a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,49µg | 227a |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
53mg | 227a |
Kalsium (calcium) |
11mg | 227a |
Jern (iron, total) |
0,70mg | 227a |
Natrium (sodium) |
1100mg | 227a |
Kalium (potassium) |
720mg | 227a |
Magnesium (magnesium) |
12mg | 227a |
Sink (zinc) |
1,3mg | 227a |
Selen (selenium) |
5,6µg | 227a |
Kopper (copper) |
0,055mg | 227a |
Fosfor (phosphorus) |
250mg | 227a |
Jod (iodine) |
1,6µg | 227a |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0221
- Sausage or luncheon meat (US CFR)
- A0798
- Sausage or similar meat product (EUROFIR)
- B1105
- Cattle and swine
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0151
- Solid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0151
- Spice or herb added
- H0191
- Meat added
- J0100
- Preserved by adding chemicals
- K0003
- No packing medium used
- M0172
- Plastic container
- M0197
- Bag, sack or pouch
- N0036
- Plastic
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 227a
- Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kjøttpålegg. Internt notat.