Pasta, glutenfri, spagetti, tørr, Semper
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Gryn, ris, pasta » Gryn, ris, pasta, råvare
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
9,0g | 30 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1500kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
350kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
2,4g | 226 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
1,0g | 124 |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C16:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C18:0 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 50 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,50g | 30 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,0g | 10 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,90g | 30 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 10 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 10 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,0g | 10 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,0g | 10 |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 20 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
73g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
72g | 226 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,55g | 226 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 124 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
3,8g | 226 |
Protein (protein, total) |
6,8g | 226 |
Salt (salt) |
0,0g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 10 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 10 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 10 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,10alfa-TE | 226 |
Tiamin (thiamin) |
0,26mg | 226 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,060mg | 226 |
Niacin (niacin, preformed) |
5,4mg | 226 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,27mg | 226 |
Folat (folate, total) |
18µg | 226 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
4,2mg | 226 |
Kalsium (calcium) |
14mg | 226 |
Jern (iron, total) |
1,3mg | 226 |
Natrium (sodium) |
0,0mg | 60a |
Kalium (potassium) |
250mg | 226 |
Magnesium (magnesium) |
120mg | 226 |
Sink (zinc) |
1,9mg | 226 |
Selen (selenium) |
4,5µg | 226 |
Kopper (copper) |
0,24mg | 226 |
Fosfor (phosphorus) |
310mg | 226 |
Jod (iodine) |
2,0µg | 226 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0275
- Macaroni or noodle product (US CFR)
- A0815
- Pasta (EUROFIR)
- B1232
- Corn
- C0208
- Seed, skin removed, germ removed (endosperm)
- E0147
- Whole, shape achieved by forming
- F0001
- Extent of heat treatment not known
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0138
- Water removed
- H0338
- Soy added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0156
- Paperboard container
- M0213
- Box
- N0039
- Paper or paperboard
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0174
- Gluten free claim or use
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 10
- Manglende verdi, ukjent innhold.
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 124
- Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
- 226
- Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.