Yoghurt, naturell, økologisk
Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Yoghurt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
86g | 30 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
270kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
65kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
3,4g | 111b |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
2,2g | 111b |
C12:0 (fatty acids) |
0,13g | 30 |
C14:0 (fatty acids) |
0,40g | 30 |
C16:0 (fatty acids) |
1,0g | 30 |
C18:0 (fatty acids) |
0,42g | 30 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,078g | 111b |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,77g | 111b |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,052g | 30 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,80g | 30 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,082g | 111b |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,063g | 30 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,016g | 30 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 30 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0024g | 30 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 30 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0033g | 30 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0018g | 30 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0024g | 30 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 30 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,022g | 30 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,074g | 30 |
Kolesterol (cholesterol) |
11mg | 30 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
4,6g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
4,6g | 111b |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 30 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
4,0g | 111b |
Salt (salt) |
0,11g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
38RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
36µg | 30 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
25µg | 30 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 30 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,10alfa-TE | 30 |
Tiamin (thiamin) |
0,040mg | 30 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,13mg | 111b |
Niacin (niacin, preformed) |
0,10mg | 30 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,050mg | 30 |
Folat (folate, total) |
30µg | 111b |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 60a |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
140mg | 111b |
Jern (iron, total) |
0,10mg | 30 |
Natrium (sodium) |
43mg | 111b |
Kalium (potassium) |
200mg | 111b |
Magnesium (magnesium) |
14mg | 111b |
Sink (zinc) |
0,42mg | 111b |
Selen (selenium) |
2,1µg | 111b |
Kopper (copper) |
0,030mg | 30 |
Fosfor (phosphorus) |
120mg | 111b |
Jod (iodine) |
25µg | 111b |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0101
- Cultured milk product (US CFR)
- A0783
- Fermented milk product (EUROFIR)
- B1201
- Cow
- C0235
- Milk
- E0135
- Semiliquid with smooth consistency
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0107
- Lactic acid-other agent fermented
- H0184
- Milk added
- H0306
- Homogenized or emulsified
- J0131
- Preserved by chilling
- J0151
- Ingredient preserved by heat treatment
- K0003
- No packing medium used
- M0187
- Plastic container, rigid or semirigid, plastic lid
- M0377
- Polystyrene container
- N0022
- Polystyrene
- P0024
- Human consumer, no age specification
- P0128
- Organic food claim or use
- R0316
- Norway
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 111b
- Data levert av industrien til Matvaretabellen 2018, analysert verdi