Høne, bryst, filet, uten skinn, rå
Alle matvarer » Fjørfe og kjøtt » Fjørfe » Fjørfe, rå
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
73g | 100 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
450kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
110kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,70g | 100 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,18g | 100 |
C12:0 (fatty acids) |
0,015g | 207 |
C14:0 (fatty acids) |
0,0061g | 207 |
C16:0 (fatty acids) |
0,13g | 207 |
C18:0 (fatty acids) |
0,054g | 207 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,34g | 100 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,025g | 207 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,20g | 207 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,12g | 100 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,099g | 207 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,0055g | 207 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 207 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0034g | 207 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 207 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,018g | 207 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0058g | 207 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0082g | 207 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,020g | 207 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,040g | 73c |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,12g | 74c |
Kolesterol (cholesterol) |
63mg | 30 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 50 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
0,0g | 50 |
Protein (protein, total) |
25g | 100 |
Salt (salt) |
0,13g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
9,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
9,0µg | 30 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 30 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,10µg | 30 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,30alfa-TE | 30 |
Tiamin (thiamin) |
0,085mg | 30 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,17mg | 30 |
Niacin (niacin, preformed) |
6,5mg | 30 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,60mg | 30 |
Folat (folate, total) |
7,0µg | 30 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,52µg | 30 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
8,0mg | 30 |
Jern (iron, total) |
0,90mg | 30 |
Natrium (sodium) |
52mg | 30 |
Kalium (potassium) |
220mg | 30 |
Magnesium (magnesium) |
23mg | 30 |
Sink (zinc) |
1,4mg | 30 |
Selen (selenium) |
11µg | 30 |
Kopper (copper) |
0,14mg | 30 |
Fosfor (phosphorus) |
190mg | 30 |
Jod (iodine) |
0,48µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0273
- Poultry or poultry product (US CFR)
- A0795
- Poultry meat (EUROFIR)
- B1713
- Hen
- C0268
- Skeletal meat part, without bone, without skin
- E0152
- Divided into pieces
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0001
- Treatment applied not known
- J0142
- Preserved by chilling or freezing
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 30
- Verdien er beregnet fra lignende matvare.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 73c
- Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 74c
- Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 207: Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 100
- Data levert av industrien 1992-2000, uspesifisert grunnlag.
- 207
- Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 2000. Div. matvarer. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.