Brønnkarse, rå
Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
13% | 420c |
Vann (water (moisture)) |
95g | 610 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
48kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
12kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
0,10g | 400f |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,030g | 400f |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C16:0 (fatty acids) |
0,020g | 400f |
C18:0 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,010g | 400f |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,010g | 400f |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,040g | 400f |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,010g | 400f |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,020g | 400f |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 20 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 400f |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 400f |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,020g | 400f |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,010g | 400f |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 50 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
0,0g | 60a |
Stivelse (starch, total) |
0,0g | 20 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
0,0g | 60a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 50 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
1,5g | 610 |
Protein (protein, total) |
1,9g | 610 |
Salt (salt) |
0,093g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 20 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
130RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 50 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
1600µg | 610 |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 20 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
1,5alfa-TE | 450c |
Tiamin (thiamin) |
0,16mg | 450c |
Riboflavin (riboflavin) |
0,060mg | 450c |
Niacin (niacin, preformed) |
0,30mg | 450c |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,23mg | 450c |
Folat (folate, total) |
43µg | 610 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
3,0mg | 610 |
Kalsium (calcium) |
140mg | 610 |
Jern (iron, total) |
0,72mg | 610 |
Natrium (sodium) |
37mg | 610 |
Kalium (potassium) |
300mg | 610 |
Magnesium (magnesium) |
16mg | 610 |
Sink (zinc) |
0,47mg | 610 |
Selen (selenium) |
1,5µg | 610 |
Kopper (copper) |
0,050mg | 610 |
Fosfor (phosphorus) |
61mg | 610 |
Jod (iodine) |
7,1µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0152
- Vegetable or vegetable product (US CFR)
- A0826
- Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
- B1492
- Watercress
- C0200
- Leaf
- E0150
- Whole, natural shape
- F0003
- Not heat-treated
- G0003
- Cooking method not applicable
- H0003
- No treatment applied
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
- 400f
- Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2016.02.17. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
- 420c
- Fødevareinstituttet. Fødevaredatabanken, Frida versjon 1. (2015). Nettversjon, http://frida.fooddata.dk
- 450c
- Public Health England og Institute of food research (2015). McCance and Widdowson`s The Composition of Foods, Seventh summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
- 610
- Public Health England. Nutrient analysis of fresh and processed fruit and vegetables with respect to fibre. Analytical report. Public Health England, London, 2017. Nettversjon, https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/603483/fruit_and_vegetable_survey_2015_analytical_report.pdf