Søk i matvaretabellen:

Vannkastanje, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
73% 450a
Vann
(water (moisture))
80g 450a
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
220kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
52kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,20g 450a
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,0g 20
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460f
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460f
C16:0
(fatty acids)
0,031g 460f
C18:0
(fatty acids)
0,0018g 460f
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,10g 20
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0018g 460f
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,061g 460f
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,10g 20
C18:2n-6
(fatty acids)
0,065g 460f
C18:3n-3
(fatty acids)
0,0078g 460f
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460f
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460f
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460f
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460f
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,0080g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,065g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
10g 80
Stivelse
(starch, total)
5,6g 450a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,8g 450a
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,5g 30
Protein
(protein, total)
1,4g 450a
Salt
(salt)
0,030g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 450a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,0alfa-TE 10
Tiamin
(thiamin)
0,090mg 450a
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 450a
Niacin
(niacin, preformed)
1,0mg 450a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,10mg 450a
Folat
(folate, total)
0,0µg 10
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
5,0mg 450a
Kalsium
(calcium)
8,0mg 450a
Jern
(iron, total)
0,70mg 450a
Natrium
(sodium)
12mg 450a
Kalium
(potassium)
530mg 450a
Magnesium
(magnesium)
14mg 450a
Sink
(zinc)
0,0mg 10
Selen
(selenium)
0,0µg 10
Kopper
(copper)
0,0mg 10
Fosfor
(phosphorus)
70mg 450a
Jod
(iodine)
0,50µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1026
Chinese waterchestnut
C0238
Root, tuber or bulb
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

10
Manglende verdi, ukjent innhold.
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460f
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 27 (2014). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: