Søk i matvaretabellen:

Brunost, uspesifisert

Alle matvarer » Melk og melkeprodukter » Ost » Ost, helfet

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
21g 135
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1800kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
440kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
26g 135
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
17g 135
C12:0
(fatty acids)
0,92g 109c
C14:0
(fatty acids)
2,8g 109c
C16:0
(fatty acids)
7,3g 109c
C18:0
(fatty acids)
2,9g 109c
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,90g 135
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
6,0g 135
C16:1 sum
(fatty acids)
0,36g 109c
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
5,6g 109c
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,53g 135
C18:2n-6
(fatty acids)
0,44g 109c
C18:3n-3
(fatty acids)
0,11g 109c
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 109c
C20:3n-6
(fatty acids)
0,017g 109c
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0050g 109c
C20:4n-6
(fatty acids)
0,023g 109c
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,013g 109c
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,017g 109c
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 109c
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,16g 109c
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,52g 109c
Kolesterol
(cholesterol)
70mg 135
Karbohydrat
(carbohydrate)
40g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 135
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
40g 135
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 135
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,0g 135
Protein
(protein, total)
11g 135
Salt
(salt)
0,79g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
280RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
270µg 135
Beta-karoten
(beta-carotene)
150µg 135
Vitamin D
(vitamin D)
0,18µg 135
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,55alfa-TE 135
Tiamin
(thiamin)
0,19mg 135
Riboflavin
(riboflavin)
1,2mg 135
Niacin
(niacin, preformed)
0,90mg 135
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,12mg 135
Folat
(folate, total)
19µg 135
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,90µg 135
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 135
Kalsium
(calcium)
370mg 135
Jern
(iron, total)
0,30mg 135
Natrium
(sodium)
320mg 135
Kalium
(potassium)
1100mg 135
Magnesium
(magnesium)
59mg 135
Sink
(zinc)
0,60mg 135
Selen
(selenium)
5,0µg 135
Kopper
(copper)
0,030mg 135
Fosfor
(phosphorus)
460mg 135
Jod
(iodine)
200µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0115
Cheese or cheese product (US CFR)
A0784
Cheese (EUROFIR)
B1201
Cow
C0244
Whey
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0184
Milk added
H0296
Cream added
J0131
Preserved by chilling
J0135
Pasteurized by heat
K0003
No packing medium used
M0186
Plastic container, flexible or film
N0017
Polyethylene
P0024
Human consumer, no age specification
R0316
Norway
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
109c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2016, beregnet verdi
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: