Søk i matvaretabellen:

Basilikum, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
64% 460g
Vann
(water (moisture))
92g 460g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
90kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
22kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,64g 460g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,041g 460g
C12:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,036g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0050g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,088g 460g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,088g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,39g 460g
C18:2n-6
(fatty acids)
0,073g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,32g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,32g 460g
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,073g 460g
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
0,0g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 430a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
0,37g 430b
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
1,6g 460g
Protein
(protein, total)
3,2g 460g
Salt
(salt)
0,010g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
260RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
3100µg 460b
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,80alfa-TE 460g
Tiamin
(thiamin)
0,034mg 460g
Riboflavin
(riboflavin)
0,076mg 460g
Niacin
(niacin, preformed)
0,90mg 460g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,16mg 460g
Folat
(folate, total)
68µg 460g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
18mg 460g
Kalsium
(calcium)
180mg 460g
Jern
(iron, total)
3,2mg 460g
Natrium
(sodium)
4,0mg 460g
Kalium
(potassium)
300mg 460g
Magnesium
(magnesium)
64mg 460g
Sink
(zinc)
0,81mg 460g
Selen
(selenium)
0,30µg 460g
Kopper
(copper)
0,39mg 460g
Fosfor
(phosphorus)
56mg 460g
Jod
(iodine)
0,70µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0113
Spice or herb (US CFR)
A0857
Herb or spice (EUROFIR)
B1158
Basil, sweet
C0200
Leaf
E0151
Solid
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
430a
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2012. Nettversjon, http://www.afssa.fr/TableCIQUAL/
430b
French Agency for Food, Environmental and Occupational Health safety. French food composition table - Ciqual 2017. Nettversjon, https://ciqual.anses.fr/
460b
US Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA Nutrient Database for Standard Reference, versjon 23 (2010). Nettversjon, http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: