Søk i matvaretabellen:

Squash, zucchini, rå

Alle matvarer » Poteter, grønnsaker, frukt og bær » Grønnsaker » Grønnsaker, rå og fryst

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
88% 450a
Vann
(water (moisture))
95g 610
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
71kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
17kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
0,20g 610
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,10g 450a
C12:0
(fatty acids)
0,0048g 460g
C14:0
(fatty acids)
0,0016g 460g
C16:0
(fatty acids)
0,077g 460g
C18:0
(fatty acids)
0,0097g 460g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,0g 60a
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0032g 460g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,011g 460g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,20g 450a
C18:2n-6
(fatty acids)
0,048g 460g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,098g 460g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 460g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 460g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,098g 73f
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,048g 74f
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
2,2g 80
Stivelse
(starch, total)
0,0g 60a
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,2g 610
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
0,50g 610
Protein
(protein, total)
1,3g 610
Salt
(salt)
0,0g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
46RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
550µg 450a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,31alfa-TE 610
Tiamin
(thiamin)
0,030mg 610
Riboflavin
(riboflavin)
0,020mg 610
Niacin
(niacin, preformed)
0,0mg 60a
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,070mg 610
Folat
(folate, total)
34µg 610
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
5,0mg 610
Kalsium
(calcium)
27mg 610
Jern
(iron, total)
0,42mg 610
Natrium
(sodium)
0,0mg 60a
Kalium
(potassium)
340mg 610
Magnesium
(magnesium)
24mg 610
Sink
(zinc)
0,27mg 610
Selen
(selenium)
1,3µg 610
Kopper
(copper)
0,080mg 610
Fosfor
(phosphorus)
40mg 610
Jod
(iodine)
1,2µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0152
Vegetable or vegetable product (US CFR)
A0826
Vegetable (excluding potato) (EUROFIR)
B1208
Squash
C0140
Fruit, peel present, core, pit or seed present
E0150
Whole, natural shape
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0003
No treatment applied
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73f
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
74f
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 460g: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
450a
Food Standards Agency (2002). McCance and Widdowson’s The Composition of Foods, Sixth summary edition. Cambridge: The Royal Society of Chemistry.
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl
610
Public Health England. Nutrient analysis of fresh and processed fruit and vegetables with respect to fibre. Analytical report. Public Health England, London, 2017. Nettversjon, https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/603483/fruit_and_vegetable_survey_2015_analytical_report.pdf

Søk i matvaretabellen: