Knekkebrød, rug, Ryvita
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Knekkebrød, smørbrødkjeks o.l.
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
3,0g | 225a |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1400kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
340kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
1,1g | 225a |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,056g | 225a |
C12:0 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C14:0 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C16:0 (fatty acids) |
0,051g | 225a |
C18:0 (fatty acids) |
0,0030g | 225a |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 60a |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,047g | 225a |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,041g | 225a |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,19g | 225a |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,17g | 225a |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,025g | 225a |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 60a |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,025g | 225a |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,17g | 225a |
Kolesterol (cholesterol) |
0,0mg | 60a |
Karbohydrat (carbohydrate) |
65g | 80 |
Stivelse (starch, total) |
62g | 225a |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
3,0g | 225a |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 123 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
16g | 225a |
Protein (protein, total) |
9,1g | 225a |
Salt (salt) |
0,60g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 50 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 60a |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,42alfa-TE | 225a |
Tiamin (thiamin) |
0,36mg | 225a |
Riboflavin (riboflavin) |
0,10mg | 225a |
Niacin (niacin, preformed) |
0,68mg | 225a |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,19mg | 225a |
Folat (folate, total) |
24µg | 225a |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 50 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 20 |
Kalsium (calcium) |
44mg | 225a |
Jern (iron, total) |
2,3mg | 225a |
Natrium (sodium) |
240mg | 225a |
Kalium (potassium) |
490mg | 225a |
Magnesium (magnesium) |
81mg | 225a |
Sink (zinc) |
1,7mg | 225a |
Selen (selenium) |
5,3µg | 225a |
Kopper (copper) |
0,30mg | 225a |
Fosfor (phosphorus) |
270mg | 225a |
Jod (iodine) |
2,0µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0178
- Bread (US CFR)
- A0818
- Leavened bread (EUROFIR)
- B1313
- Rye
- C0155
- Seed
- E0140
- Whole, shape achieved by forming, thickness 0.3-1.5 cm.
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0138
- Water removed
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0197
- Bag, sack or pouch
- N0039
- Paper or paperboard
- P0024
- Human consumer, no age specification
- Z0112
- Food industry prepared
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 80
- Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 123
- Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2017.
- 225a
- Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Kornvarer. Publisert rapport (2018): «Næringstoff og tungmetaller, akrylamid og mykotoksin i brød, knekkebrød og frokostblandinger». http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/kornvarer/article50556.ece/BINARY/Rapport%202017:%20Analyse%20av%20metaller%20akrylamid%20og%20mykotoksin%20i%20br%C3%B8d%20knekkebr%C3%B8d%20og%20frokostblandinger
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.