Rugbrød, fint (0-25 %), kjøpt
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, industribakt
Næringsinnhold
Næringstoff | Verdi | Ref |
---|---|---|
Spiselig del (edible portion) |
100% | 0 |
Vann (water (moisture)) |
35g | 203 |
Kilojoule (energy, total metabolisable) |
1000kJ | 61a |
Kilokalorier (energy, total metabolisable) |
250kcal | 61b |
Fett (fat, total (total lipid)) |
2,6g | 203 |
Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids) |
0,94g | 203 |
C12:0 (fatty acids) |
0,086g | 136 |
C14:0 (fatty acids) |
0,068g | 136 |
C16:0 (fatty acids) |
0,35g | 136 |
C18:0 (fatty acids) |
0,16g | 136 |
Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans) |
0,0g | 20 |
Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,67g | 203 |
C16:1 sum (fatty acids) |
0,085g | 136 |
C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis) |
0,60g | 136 |
Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis) |
0,97g | 203 |
C18:2n-6 (fatty acids) |
0,77g | 136 |
C18:3n-3 (fatty acids) |
0,12g | 136 |
C20:3n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:3n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-3 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:4n-6 (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C20:5n-3 (EPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:5n-3 (DPA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
C22:6n-3 (DHA) (fatty acids) |
0,0g | 136 |
Omega-3 (fatty acids, total cis n-3) |
0,12g | 135 |
Omega-6 (fatty acids, total cis n-6) |
0,77g | 135 |
Kolesterol (cholesterol) |
5,8mg | 203 |
Karbohydrat (carbohydrate) |
46g | 203 |
Stivelse (starch, total) |
43g | 203 |
Mono- og disakkarider (sugars, total) |
2,8g | 203 |
Sukker, tilsatt (sugar, added) |
0,0g | 20 |
Kostfiber (fibre, total dietary) |
5,0g | 203 |
Protein (protein, total) |
7,9g | 203 |
Salt (salt) |
1,0g | 83 |
Alkohol (alcohol) |
0,0g | 50 |
Vitamin A (vitamin A; retinol equiv) |
0,0RAE | 85 |
Retinol (retinol (preformed vitamin A)) |
0,0µg | 20 |
Beta-karoten (beta-carotene) |
0,0µg | 60a |
Vitamin D (vitamin D) |
0,0µg | 50 |
Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv) |
0,40alfa-TE | 203 |
Tiamin (thiamin) |
0,18mg | 203 |
Riboflavin (riboflavin) |
0,11mg | 203 |
Niacin (niacin, preformed) |
1,1mg | 203 |
Vitamin B6 (vitamin B6, total) |
0,12mg | 203 |
Folat (folate, total) |
25µg | 203 |
Vitamin B12 (vitamin B12) |
0,0µg | 20 |
Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid)) |
0,0mg | 50 |
Kalsium (calcium) |
24mg | 203 |
Jern (iron, total) |
0,97mg | 203 |
Natrium (sodium) |
400mg | 203 |
Kalium (potassium) |
160mg | 203 |
Magnesium (magnesium) |
25mg | 203 |
Sink (zinc) |
0,88mg | 203 |
Selen (selenium) |
5,0µg | 20 |
Kopper (copper) |
0,13mg | 203 |
Fosfor (phosphorus) |
120mg | 203 |
Jod (iodine) |
1,4µg | 325 |
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0178
- Bread (US CFR)
- A0818
- Leavened bread (EUROFIR)
- B1312
- Wheat
- C0155
- Seed
- E0151
- Solid
- F0014
- Fully heat-treated
- G0005
- Baked or roasted
- H0256
- Carbohydrate fermented
- H0337
- Rye added
- H0753
- Yeast added
- J0001
- Preservation method not known
- K0003
- No packing medium used
- M0001
- Container or wrapping not known
- N0001
- Food contact surface not known
- P0024
- Human consumer, no age specification
Referanser
- 0
- Vurdert som 100 % spiselig (netto).
- 20
- Vurdert verdi.
- 50
- Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
- 60a
- Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
- 61a
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
- 61b
- Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
- 65
- Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
- 83
- Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
- 85
- Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
- 135
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
- 136
- Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
- 203
- Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1995. Grønnsaker og brød. Internt notat.
- 325
- Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.