Søk i matvaretabellen:

Rugbrød, fint (0-25 %), kjøpt

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Brødvarer, industribakt

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
35g 203
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1000kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
250kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
2,6g 203
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,94g 203
C12:0
(fatty acids)
0,086g 136
C14:0
(fatty acids)
0,068g 136
C16:0
(fatty acids)
0,35g 136
C18:0
(fatty acids)
0,16g 136
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,67g 203
C16:1 sum
(fatty acids)
0,085g 136
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,60g 136
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,97g 203
C18:2n-6
(fatty acids)
0,77g 136
C18:3n-3
(fatty acids)
0,12g 136
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 136
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 136
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 136
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 136
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,12g 135
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,77g 135
Kolesterol
(cholesterol)
5,8mg 203
Karbohydrat
(carbohydrate)
46g 203
Stivelse
(starch, total)
43g 203
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
2,8g 203
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 20
Kostfiber
(fibre, total dietary)
5,0g 203
Protein
(protein, total)
7,9g 203
Salt
(salt)
1,0g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,0RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
0,0µg 60a
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 50
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,40alfa-TE 203
Tiamin
(thiamin)
0,18mg 203
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 203
Niacin
(niacin, preformed)
1,1mg 203
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,12mg 203
Folat
(folate, total)
25µg 203
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 20
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
24mg 203
Jern
(iron, total)
0,97mg 203
Natrium
(sodium)
400mg 203
Kalium
(potassium)
160mg 203
Magnesium
(magnesium)
25mg 203
Sink
(zinc)
0,88mg 203
Selen
(selenium)
5,0µg 20
Kopper
(copper)
0,13mg 203
Fosfor
(phosphorus)
120mg 203
Jod
(iodine)
1,4µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0178
Bread (US CFR)
A0818
Leavened bread (EUROFIR)
B1312
Wheat
C0155
Seed
E0151
Solid
F0014
Fully heat-treated
G0005
Baked or roasted
H0256
Carbohydrate fermented
H0337
Rye added
H0753
Yeast added
J0001
Preservation method not known
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
60a
Vurdert som nullverdi når analyseverdien er under kvantifiseringsgrensen (bestemmelsesgrensen for metoden).
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
135
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2015).
136
Beregnet verdi fra intern oppskrift (til Matvaretabellen 2016).
203
Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet og Statens næringsmiddeltilsyn. Analyseprosjekt 1995. Grønnsaker og brød. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: