Søk i matvaretabellen:

Mel, glutenfritt, lyst, Toro

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
11g 106c
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
360kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
1,1g 226
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,10g 124
C12:0
(fatty acids)
0,0g 211
C14:0
(fatty acids)
0,0g 211
C16:0
(fatty acids)
0,30g 211
C18:0
(fatty acids)
0,015g 211
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 20
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,30g 30
C16:1 sum
(fatty acids)
0,0017g 211
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,23g 211
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,70g 30
C18:2n-6
(fatty acids)
1,1g 211
C18:3n-3
(fatty acids)
0,073g 211
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 211
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 211
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 211
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 211
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 211
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 211
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 211
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,076g 73u
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
1,1g 74u
Kolesterol
(cholesterol)
0,31mg 226
Karbohydrat
(carbohydrate)
85g 80
Stivelse
(starch, total)
80g 226
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
4,6g 226
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
5,0g 106c
Kostfiber
(fibre, total dietary)
4,5g 226
Protein
(protein, total)
0,90g 226
Salt
(salt)
1,6g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
2,1RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
2,0µg 106c
Beta-karoten
(beta-carotene)
1,0µg 106c
Vitamin D
(vitamin D)
0,030µg 106c
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,34alfa-TE 226
Tiamin
(thiamin)
0,040mg 226
Riboflavin
(riboflavin)
0,010mg 226
Niacin
(niacin, preformed)
0,89mg 226
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,023mg 226
Folat
(folate, total)
2,7µg 226
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
3,4mg 226
Kalsium
(calcium)
66mg 226
Jern
(iron, total)
0,31mg 226
Natrium
(sodium)
620mg 226
Kalium
(potassium)
74mg 226
Magnesium
(magnesium)
7,2mg 226
Sink
(zinc)
0,16mg 226
Selen
(selenium)
0,90µg 226
Kopper
(copper)
0,038mg 226
Fosfor
(phosphorus)
100mg 226
Jod
(iodine)
2,0µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1232
Corn
C0203
Starch
E0106
Finely ground
F0022
Heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0138
Water removed
H0336
Buckwheat added
H0368
Stabilizer added
H0750
Gluten removed
J0116
Dehydrated or dried
K0003
No packing medium used
M0197
Bag, sack or pouch
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification
P0174
Gluten free claim or use
Z0112
Food industry prepared

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
30
Verdien er beregnet fra lignende matvare.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
73u
Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
74u
Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
106c
Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
124
Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
211
Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
226
Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.

Søk i matvaretabellen: