Mel, glutenfritt, lyst, Toro
Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel
Næringsinnhold
| Næringstoff | Verdi | Ref | 
|---|---|---|
| Spiselig del (edible portion)  | 
      100% | 0 | 
| Vann (water (moisture))  | 
      11g | 106c | 
| Kilojoule (energy, total metabolisable)  | 
      1500kJ | 61a | 
| Kilokalorier (energy, total metabolisable)  | 
      360kcal | 61b | 
| Fett (fat, total (total lipid))  | 
      1,1g | 226 | 
| Mettede fettsyrer (fatty acids, total saturated fatty acids)  | 
      0,10g | 124 | 
| C12:0 (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C14:0 (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C16:0 (fatty acids)  | 
      0,30g | 211 | 
| C18:0 (fatty acids)  | 
      0,015g | 211 | 
| Trans-umettede fettsyrer (fatty acids, total trans)  | 
      0,0g | 20 | 
| Cis-enumettede fettsyrer (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,30g | 30 | 
| C16:1 sum (fatty acids)  | 
      0,0017g | 211 | 
| C18:1 sum (fatty acids, total monounsaturated cis)  | 
      0,23g | 211 | 
| Cis-flerumettede fettsyrer (fatty acids, total poly unsaturated cis)  | 
      0,70g | 30 | 
| C18:2n-6 (fatty acids)  | 
      1,1g | 211 | 
| C18:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,073g | 211 | 
| C20:3n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C20:3n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C20:4n-3 (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C20:4n-6 (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C20:5n-3 (EPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C22:5n-3 (DPA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| C22:6n-3 (DHA) (fatty acids)  | 
      0,0g | 211 | 
| Omega-3 (fatty acids, total cis n-3)  | 
      0,076g | 73u | 
| Omega-6 (fatty acids, total cis n-6)  | 
      1,1g | 74u | 
| Kolesterol (cholesterol)  | 
      0,31mg | 226 | 
| Karbohydrat (carbohydrate)  | 
      85g | 80 | 
| Stivelse (starch, total)  | 
      80g | 226 | 
| Mono- og disakkarider (sugars, total)  | 
      4,6g | 226 | 
| Sukker, tilsatt (sugar, added)  | 
      5,0g | 106c | 
| Kostfiber (fibre, total dietary)  | 
      4,5g | 226 | 
| Protein (protein, total)  | 
      0,90g | 226 | 
| Salt (salt)  | 
      1,6g | 83 | 
| Alkohol (alcohol)  | 
      0,0g | 50 | 
| Vitamin A (vitamin A; retinol equiv)  | 
      2,1RAE | 85 | 
| Retinol (retinol (preformed vitamin A))  | 
      2,0µg | 106c | 
| Beta-karoten (beta-carotene)  | 
      1,0µg | 106c | 
| Vitamin D (vitamin D)  | 
      0,030µg | 106c | 
| Vitamin E (vitamin E; a-tocoph equiv)  | 
      0,34alfa-TE | 226 | 
| Tiamin (thiamin)  | 
      0,040mg | 226 | 
| Riboflavin (riboflavin)  | 
      0,010mg | 226 | 
| Niacin (niacin, preformed)  | 
      0,89mg | 226 | 
| Vitamin B6 (vitamin B6, total)  | 
      0,023mg | 226 | 
| Folat (folate, total)  | 
      2,7µg | 226 | 
| Vitamin B12 (vitamin B12)  | 
      0,0µg | 50 | 
| Vitamin C (vitamin C (ascorbic acid))  | 
      3,4mg | 226 | 
| Kalsium (calcium)  | 
      66mg | 226 | 
| Jern (iron, total)  | 
      0,31mg | 226 | 
| Natrium (sodium)  | 
      620mg | 226 | 
| Kalium (potassium)  | 
      74mg | 226 | 
| Magnesium (magnesium)  | 
      7,2mg | 226 | 
| Sink (zinc)  | 
      0,16mg | 226 | 
| Selen (selenium)  | 
      0,90µg | 226 | 
| Kopper (copper)  | 
      0,038mg | 226 | 
| Fosfor (phosphorus)  | 
      100mg | 226 | 
| Jod (iodine)  | 
      2,0µg | 325 | 
Kategorisering
LanguaL klassifisering:
- A0149
 - Milled grain or starch product (US CFR)
 - A0813
 - Flour or starch (EUROFIR)
 - B1232
 - Corn
 - C0203
 - Starch
 - E0106
 - Finely ground
 - F0022
 - Heat-treated
 - G0003
 - Cooking method not applicable
 - H0138
 - Water removed
 - H0336
 - Buckwheat added
 - H0368
 - Stabilizer added
 - H0750
 - Gluten removed
 - J0116
 - Dehydrated or dried
 - K0003
 - No packing medium used
 - M0197
 - Bag, sack or pouch
 - N0001
 - Food contact surface not known
 - P0024
 - Human consumer, no age specification
 - P0174
 - Gluten free claim or use
 - Z0112
 - Food industry prepared
 
Referanser
- 0
 - Vurdert som 100 % spiselig (netto).
 - 20
 - Vurdert verdi.
 - 30
 - Verdien er beregnet fra lignende matvare.
 - 50
 - Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
 - 61a
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
 - 61b
 - Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
 - 65
 - Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
 - 73u
 - Beregnet sum av omega-3-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
 - 74u
 - Beregnet sum av omega-6-fettsyrer fra referanse 211: Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
 - 80
 - Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
 - 83
 - Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
 - 85
 - Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
 - 106c
 - Data levert av industrien til Matvaretabellen 2013, beregnet verdi fra industrioppskrift.
 - 124
 - Produktinformasjon, verdi hentet fra næringsdeklarasjon/produsentenes nettside, 2018.
 - 211
 - Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet. Analyseprosjekt 2003-2005. Hvetemel. Publisert rapport (2008); ”The nutritional composition of Norwegian white wheat flour, 78 % extraction”. http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/article9184.ece/BINARY/The+nutritional+composition+of+Norwegian+white+wheat+flour+-+report+%282008%29+%28PDF%29
 - 226
 - Mattilsynet. Analyseprosjekt 2017-2018. Risprodukter. Internt notat.
 - 325
 - Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.