Søk i matvaretabellen:

Bokhvetemel, lyst

Alle matvarer » Korn- og bakevarer, frø og nøtter » Mel

Næringsinnhold

Næringstoff Verdi Ref
Spiselig del
(edible portion)
100% 0
Vann
(water (moisture))
13g 400g
Kilojoule
(energy, total metabolisable)
1500kJ 61a
Kilokalorier
(energy, total metabolisable)
350kcal 61b
Fett
(fat, total (total lipid))
3,6g 400g
Mettede fettsyrer
(fatty acids, total saturated fatty acids)
0,55g 400g
C12:0
(fatty acids)
0,0g 400g
C14:0
(fatty acids)
0,0g 400g
C16:0
(fatty acids)
0,38g 400g
C18:0
(fatty acids)
0,050g 400g
Trans-umettede fettsyrer
(fatty acids, total trans)
0,0g 50
Cis-enumettede fettsyrer
(fatty acids, total monounsaturated cis)
1,1g 400g
C16:1 sum
(fatty acids)
0,010g 400g
C18:1 sum
(fatty acids, total monounsaturated cis)
0,99g 400g
Cis-flerumettede fettsyrer
(fatty acids, total poly unsaturated cis)
0,92g 400g
C18:2n-6
(fatty acids)
0,87g 400g
C18:3n-3
(fatty acids)
0,050g 400g
C20:3n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:3n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-3
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:4n-6
(fatty acids)
0,0g 460g
C20:5n-3 (EPA)
(fatty acids)
0,0g 400g
C22:5n-3 (DPA)
(fatty acids)
0,0g 400g
C22:6n-3 (DHA)
(fatty acids)
0,0g 400g
Omega-3
(fatty acids, total cis n-3)
0,050g 400g
Omega-6
(fatty acids, total cis n-6)
0,87g 400g
Kolesterol
(cholesterol)
0,0mg 20
Karbohydrat
(carbohydrate)
65g 80
Stivelse
(starch, total)
64g 400g
Mono- og disakkarider
(sugars, total)
1,2g 400g
Sukker, tilsatt
(sugar, added)
0,0g 50
Kostfiber
(fibre, total dietary)
3,2g 400g
Protein
(protein, total)
14g 400g
Salt
(salt)
0,0020g 83
Alkohol
(alcohol)
0,0g 50
Vitamin A
(vitamin A; retinol equiv)
0,25RAE 85
Retinol
(retinol (preformed vitamin A))
0,0µg 20
Beta-karoten
(beta-carotene)
3,0µg 400g
Vitamin D
(vitamin D)
0,0µg 20
Vitamin E
(vitamin E; a-tocoph equiv)
0,26alfa-TE 400g
Tiamin
(thiamin)
0,35mg 400g
Riboflavin
(riboflavin)
0,11mg 400g
Niacin
(niacin, preformed)
5,4mg 400g
Vitamin B6
(vitamin B6, total)
0,28mg 400g
Folat
(folate, total)
44µg 400g
Vitamin B12
(vitamin B12)
0,0µg 50
Vitamin C
(vitamin C (ascorbic acid))
0,0mg 50
Kalsium
(calcium)
14mg 400g
Jern
(iron, total)
2,4mg 400g
Natrium
(sodium)
0,80mg 400g
Kalium
(potassium)
390mg 400g
Magnesium
(magnesium)
180mg 400g
Sink
(zinc)
2,1mg 400g
Selen
(selenium)
0,0µg 400g
Kopper
(copper)
0,45mg 400g
Fosfor
(phosphorus)
340mg 400g
Jod
(iodine)
0,50µg 325

Kategorisering

LanguaL klassifisering:

A0149
Milled grain or starch product (US CFR)
A0813
Flour or starch (EUROFIR)
B1405
Buckwheat
C0134
Seed, skin removed
E0106
Finely ground
F0003
Not heat-treated
G0003
Cooking method not applicable
H0001
Treatment applied not known
J0003
No preservation method used
K0003
No packing medium used
M0001
Container or wrapping not known
N0001
Food contact surface not known
P0024
Human consumer, no age specification

Referanser

0
Vurdert som 100 % spiselig (netto).
20
Vurdert verdi.
50
Vurdert som naturlig forekommende nullverdi, ikke analysert.
61a
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 17, fett 37, karbohydrat 17, kostfiber 8 og alkohol 29 kJ/g.
61b
Beregnet verdi for energi med følgende faktorer for hhv protein 4, fett 9, karbohydrat 4, kostfiber 2 og alkohol 7 kcal/g.
65
Beregnet som summen av preformert niacin (varierer avhengig av matvaregruppe) og niacinaktivitet fra tryptofan.
80
Beregnet ut fra summering av mono-/disakkarider og stivelse.
83
Beregnet som innholdet av natrium x 2,5 /1000.
85
Beregnet som summen av retinol + 1/12 betakaroten.
325
Universitetet i Oslo (2018). Jodprosjekt 2017-2018.
400g
Livsmedelsverket. Livsmedelsdatabas, versjon 2017.12.15. Nettversjon, http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall
460g
U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service. USDA National Nutrient Database for Standard Reference, versjon 28 (2015). Nutrient Data Laboratory Home Page, http://www.ars.usda.gov/ba/bhnrc/ndl

Søk i matvaretabellen: